Accreditatie informatiepagina

Heb je een Professional Plus abonnement of sta je op het punt er eentje aan te schaffen, en wil je graag weten hoe het precies in zijn werk gaat met de accreditatie? Lees dan vooral verder, op deze pagina leggen wij het graag uit.

 

ACCREDITATIE OP EEN RIJTJE


  • De accreditatie is beschikbaar voor de volgende organisaties: NVVP, NIP, FGzPt, NVP, POH-GGZ, en V&VN VS. Er zijn tevens punten te verdienen voor de VGCt voor een kleine selectie eLearnings.
  • Daarnaast staan de VEN, VST, SKJ, SPV, orthopedagogen en vaktherapeuten op de agenda, aanvraag voor deze verenigingen wordt momenteel voorbereid en ingediend.
  • We hopen hier in de toekomst meer verenigingen aan toe te kunnen voegen en zijn er momenteel druk mee bezig. Helaas kunnen wij in dit stadium nog niets garanderen of toezeggen; houd onze website in ieder geval goed in de gaten!
  • De accreditatie is beschikbaar voor minstens 34 geaccrediteerde video’s met bijbehorende eLearnings per jaar, waarmee in totaal 34 punten kunnen worden verdiend (1 punt per video).
  • De eLearning bestaat uit een Entreetoets, een aantal tussentijdse vragen en de Eindtoets.
  • De Entreetoets bevat 3 tot 4 vragen, de Tussentijdse vragen zijn er ook 3 tot 4 en de Eindtoets bestaat altijd uit 10 vragen.
  • Je hebt drie kansen om deze toets te behalen (3 pogingen).
  • Indien je na de derde poging niet een voldoende resultaat hebt behaald, ben je voor dit jaar gezakt voor de desbetreffende eLearning. Na een jaar (na de laatste poging van de toets) kun je opnieuw starten aan de eLearning en heb je weer 3 pogingen.
  • Er is geen deadline voor het behalen van de eindtoets na het kijken van de video, je kunt de pogingen op een willekeurig voor jou geschikt moment doen.
  • Om de eLearning voldoende af te ronden dien je 70% correct te hebben beantwoord. Hierna worden je punten na invullen van je gegevens direct bijgeschreven in PE online (met uitzondering van de NFG en de verenigingen waar de accreditatie is aangevraagd maar nog niet is toegekend, zie informatie hieronder) en je ontvangt direct een certificaat die je kunt downloaden.

ACCREDITATIE NFG

Je kunt met Psyflix algemene bij- en nascholing punten verdienen voor de NFG. Wel met deze voorwaarden:

Alleen per twee gevolgde webinars zal de NFG 2 punten toekennen. Eén webinar levert geen punten op. Wanneer er 3 webinars worden gevolgd krijgt men ook 2 punten en pas vanaf 4 webinars zullen zij 4 punten toekennen etc. Indien je lid bent van de NFG dien je je certificaat naar deze vereniging te sturen voordat de accreditatiepunt wordt bijgeschreven.

PROCES: STEP-BY-STEP


Indien je al een Professional Plus abonnement hebt, nemen wij je hieronder graag mee in het proces van de accreditatie door middel van het volgende stappenplan:

STAP 1: Zorg dat je eerst ingelogd bent op Psyflix (mits je abonnee bent), door rechtsboven op de button Inloggen te klikken.

STAP 2: Ga naar een van de video’s met beschikbare accreditatie, te vinden via Categorieën en dan Videos met Accreditatie.

STAP 3: Klik op een van de video’s naar keuze, vervolgens op de rechter blauwe button met Geaccrediteerde e-learning starten, waarna het scherm van de e-learning automatisch opent. Klik op de paarse button Naar poging 1 van 3.

STAP 4: De eLearning begint met de Entreetoets vervolgt met een aantal tussentijdse vragen en eindigt met de Eindtoets.

STAP 5: Na het afronden en behalen van de eindtoets (na 70% correct te hebben beantwoord) kun je in een veld je BIG-nummer of registratienummer beroepsvereniging invullen, en worden je punten bijgeschreven in PE online.

Voor verenigingen waar de accreditatie nog niet is toegekend op het moment van het doorlopen van de eLearning:

In dat geval krijg je na het behalen van de toets en invullen van de gegevens wel een certificaat, maar de melding dat je op een later moment de accreditatie dient aan te vragen. Zodra de accreditatie doorgezet is verschijnt er een knop bij de desbetreffende eLearning waarmee je alsnog de punten kunt laten bijschrijven.

OVERIGE VRAGEN

Heeft u naar aanleiding van de informatie op deze pagina toch nog vragen? Stel deze gerust, door ons een mailtje te sturen op info@psyflix.net.