• Type:
  • Categorie:

Misofonie Masterclass Serie

De live webinars worden niet geaccrediteerd (met uitzondering van de Psychotrauma Masterclass Serie). Natijds kunt u op Psyflix over 20 webinars per jaar accreditatie verkrijgen.

Deze Live Cursus zal gaan over de diagnostiek en behandeling van Misofonie en wordt gegeven door gastdocent Prof. dr. Damiaan Denys.

Na het volgen van deze serie:

  • Weet u hoe u Misofonie kunt diagnosticeren.
  • Kent u de onderliggende theorie van Misofonie.
  • Kent u de behandelmethoden van Misofonie.
  • Wordt u bekend gemaakt met verschillende praktijkvoorbeelden.

Niveau eLearning: Beginner. De e-learning is bedoeld voor ggz-professionals die kennis willen maken met Misofonie. Onder ggz-professionals wordt verstaan: psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, vaktherapeuten en verpleegkundig specialisten. Er zijn géén vrijstellingen mogelijk voor deze eLearning.

Gemiddeld staat er 1,5 tot 3 uur (deelnemen Live Cursus en invullen van de toetsen).

Er is naast het volgen van de Live webinar geen aanvullend studiemateriaal vereist voor het behalen van het certificaat.

Voor vakinhoudelijke vragen en/of begeleiding bij het voorbereiden van de Live Cursus kun je contact met Psyflix opnemen. Stuur ons een bericht via dit formulier.

De te behalen kwalificatie met deze masterclass serie betreft het behalen van een certificaat van deelname. Accreditatie is aangevraagd voor de schematherapie vereniging en zal mogelijk voor andere verenigingen ook worden aangevraagd. Meer informatie hierover volgt.

Voorwaarde voor het behalen van het certificaat is deelname aan de Live Cursus en het invullen van de evaluatie.

Prof. dr. Damiaan Denys (1965) is hoogleraar Psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en afdelingshoofd Psychiatrie aan het AMC. Denys studeerde filosofie en geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven en promoveerde cum laude op een proefschrift getiteld On certainty. Studies in obsessive compulsive disorder. Zijn onderzoek richt zich met name op het klinische en neurobiologische aspect van angststoornissen en obsessieve compulsieve stoornissen. Hiervoor werkte hij aan het UMC Utrecht als hoofd van de sectie Angststoornissen. In 2005 ontving Denys van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie de Ramaer Medaille voor uitmuntend onderzoek in de klinische psychiatrie.

Gratis voor Psyflix abonnees, 50 euro voor niet-abonnees.

Ben je Psyflix abonnee? Log dan in om je via deze pagina in te schrijven voor de masterclasses.

1 mrt – 20:00

Misofonie Masterclass Serie – Diagnose

8 mrt – 20:00

Misofonie Masterclass Serie – Behandeling

15 mrt – 20:00

Misofonie Masterclass Serie –  Diagnose en behandeling: de praktijk

Over Damiaan Denys: 

Damiaan Denys denkt, behandelt, en onderzoekt tekorten in het leven door te laveren tussen filosofie, psychiatrie en neurowetenschap.

Filosofie

…denkt over angst, vrije wil, normaliteit, het leven en de dood. DD is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Psychiatrie

…behandelt patiënten met angst, en compulsieve en impulsieve stoornissen. DD is hoofd van de academische afdeling psychiatrie aan het AMC te Amsterdam. Hij is een pionier in de toepassing van diepe hersenstimulatie bij obsessieve compulsieve stoornissen, depressie, verslaving en eetstoornissen. Hij beschreef in 2013 misofonie voor het eerst als een psychiatrische aandoening.

Neurowetenschap

…onderzoekt angst, compulsiviteit en diepe hersenstimulatie (DBS) bij psychiatrische aandoeningen. DD is als groepsleider verbonden aan het Nederlands Herseninstituut (NIN-KNAW).

…te gast bij Zomergasten (2015)

…schreef en speelde een monoloog over angst (2013-2016)

Naar boven