Over Psyflix

PsyFlix is hét online nascholingsplatform voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Psyflix pioniert, ontwikkelt en verbindt. We lopen voorop als het gaat om innovatieve nascholingsvormen, we ontwikkelen nieuwe content en we verbinden professionals met inspirerende experts en met elkaar.  

Door onderwijs op het gebied van psychotherapie digitaal aan te bieden via PsyFlix, creëren we directe on demand kennis. De content wordt samen met samenwerkingspartners uit het werkveld bepaald. Zo maken we zoveel mogelijk relevante en actuele kennis en vaardigheden voor behandelaren beschikbaar. 

Over de oprichters Bram en Tim

Bram en Tim zijn eind 2021 Psyflix B.V. gestart, als opvolger van eHealth Specialists waar ze hun kennis over e-health deelden als gevolg van de coronacrisis. Samen verzorgden en modereerden zij wekelijks één of meer webinars over psychotherapie en diagnostiek met binnen- en buitenlandse sprekers van faam. Om al deze kennis te bundelen kwamen zij op het platform Psyflix B.V. Ondertussen blijft het aanbod enorm groeien met nieuwe masterclasses en series over uiteenlopende onderwerpen binnen de psychotherapie en is Psyflix B.V. een CRKBO gecertificeerd opleidingsinstituut. 

Bram van der Boom 

Bram van der Boom is psychiater en staat bekend als expert op het gebied van online (groeps)therapie en online psychiatrie. Hij heeft jarenlange ervaring in binnen- en buitenland met online psychiaterschap, online (leer/schema)therapie, online groepstherapie en persoonlijkheidsstoornissen. Bram is medeoprichter van Psyflix, en is tevens mede-oprichter van de eerste specialistische volledig online GGZ, Solutalks. Momenteel promoveert hij op online groepstherapie bij de VU onder begeleiding van Prof. Heleen Riper.

Bram is veelgevraagd spreker op congressen en conferenties zoals voor de American Group Therapy Association (AGPA), de Nederlandse Vereniging voor Psychologen (NVvP) en de Nederlandse Vereniging voor Groepstherapeuten (NVGP). Daarnaast geeft hij onderwijs in binnen- en buitenland bij o.a. RINO amsterdam, Universiteit Twente, VU Amsterdam en LUMC. 

Tim Wind 

Dr. Tim Wind is klinisch psycholoog, programmamanager e-health binnen Centrum ’45, Hoofddocent e-health binnen Rino Amsterdam en is landelijk ambassadeur van e-health in de geestelijke gezondheidszorg. Als clinicus is hij gespecialiseerd in psychotrauma’s en persoonlijkheidsproblemen. 

Tim is medeoprichter van Psyflix en Psychotherapie Praktijk Amsterdam Centrum. Samen met Rino Amsterdam startte hij Learning Labs – een online academie voor psychotherapielessen van de beste docenten ter wereld. Als senior onderzoeker (PhD) draait zijn onderzoeksprogramma rond e-health, sociaal kapitaal en geestelijke gezondheid. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Utrecht en de School of Public Health van Harvard University.  Hij geeft zeer regelmatig trainingen, gastcolleges, inspiratiesessies en key note lectures over e-health.

Naar boven