Sue Johnson10 video'sBiografie

Dr. Sue Johnson is een toonaangevende auteur en klinisch psycholoog in de relatiewetenschappen. Ze heeft jarenlang onderzoek gedaan naar hoe relaties werken, hoe ze kunnen worden hersteld en hoe mensen veranderen in psychotherapie. Ze is de belangrijkste ontwikkelaar van Emotionally Focused (Couples and Family) Therapy (EFT). Sue ontving talloze onderscheidingen voor haar ontwikkeling van EFT, waaronder de APA's ‘Familiepsycholoog van het jaar’ in 2016 en de Order of Canada in 2017. Haar bestverkochte boek Hold Me Tight (2008) is sindsdien ontwikkeld tot een relatieverbeteringsprogramma: Hold Me Tight Online. Dr. Sue Johnson besteedt een groot deel van het jaar aan het trainen van andere professionals over de hele wereld in EFT. Als oprichter en directeur van het International Center for Excellence in Emotionally Focused Therapy (ICEEFT), haar instituut in Ottawa, verbindt ze zeventig centra over de hele wereld en ondersteunt ze therapeuten bij het aanleren en onderzoeken van EFT.

Therapievormen

73 min
E-learning

Emotionally Focused Therapy (EFT)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Deze e-learning is gebaseerd op een webinar van prof. dr. Sue Johnson en Karin Wagenaar. Tijdens deze e-learning leert u meer over het leiden van online sessies Emotionally Focused Therapy (EFT). U krijgt veel theorie en praktijkvoorbeelden aangereikt om zelf de eerste ervaringen te kunnen opdoen. Deze e-learning is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
64 min
Masterclass/webinar

EFIT 1 - Sue Johnson - Allison session 1

In deze eerste sessie met Allison onderzoekt Sue Johnson de klachten die Allison ervaart, wat zij wilt uit de therapie, de ervaringen die zij heeft gehad en de conclusies die ze hieruit heeft getrokken. Allison ervaart een sterk gevoel van boosheid, flashbacks, dissociatie. als gevolg van misbruik door familieleden sinds jonge leeftijd. Hier heeft zij jarenlang mee rondgelopen zonder dit te delen. Sue Johnson is de grondlegger van EFT, en heeft ook een variant onwtikkeld voor individuele therapie: EFIT (Emotionally Focused Individual Therapy). Bij EFIT worden huidige en vroegere relaties onderzocht, met het doel om cliënten te helpen met traumatische gebeurtenissen en huidige angsten om te gaan, en cliënten de vaardigheden te geven die ze nodig hebben om betekenisvolle, langdurige relaties te onderhouden.
44 min
Masterclass/webinar

EFIT 2 - Sue Johnson - Allison session 6

In deze zesde sessie van Sue Johnson met Allison gaan ze verder in op het misbruik dat ze heeft meegemaakt, het gebrek aan veiligheid, de copingstrategieën die ze heeft ontwikkeld om hier mee om te gaan, en de consequenties daarvan. Hierbij onderzoeken ze emoties van angst en verdriet die ze heeft ervaren als kind. Hierbij neemt Sue haar door een imaginatie met haar jongere zelf, en haar veiligheid, troost en liefde geeft. Sue Johnson is de grondlegger van EFT, en heeft ook een variant onwtikkeld voor individuele therapie: EFIT (Emotionally Focused Individual Therapy). Bij EFIT worden huidige en vroegere relaties onderzocht, met het doel om cliënten te helpen met traumatische gebeurtenissen en huidige angsten om te gaan, en cliënten de vaardigheden te geven die ze nodig hebben om betekenisvolle, langdurige relaties te onderhouden.
56 min
Masterclass/webinar

EFIT 3 - Sue Johnson - Allison session 11

In deze 11e sessie van Sue Johnson met Allison gaan ze in op haar depressie en angstaanvallen, mogelijk als gevolg van het bespreken van de traumatische ervaringen. Vervolgens gaan zij terug naar herinneringen van gebeurtenissen waaruit Allison heeft geconcludeerd 'ik doe er niet toe', en begeleidt Sue cliënt Allison door een imaginatie. Waarbij ze bij de kwetsbaarheid van Allison komt, en ook waardeert hoe moedig en sterk zij is geweest tijdens haar jeugd. Aan het eind komt Allison tot de realisatie dat haar depressie eigenlijk rouw en verdriet is die ze heel lang heeft weggestopt, dat nu naar buiten kan komen en erkend wordt. Sue Johnson is de grondlegger van EFT, en heeft ook een variant onwtikkeld voor individuele therapie: EFIT (Emotionally Focused Individual Therapy). Bij EFIT worden huidige en vroegere relaties onderzocht, met het doel om cliënten te helpen met traumatische gebeurtenissen en huidige angsten om te gaan, en cliënten de vaardigheden te geven die ze nodig hebben om betekenisvolle, langdurige relaties te onderhouden.
79 min
Tapes

EFT - Shaping Secure Connections 1

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: NVRG. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [<u>hier</u>](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Hoe creëer je een positieve band tussen jezelf en je partner? In deze video worden de eerste twee fases uit EFT uitgelegd en geïllustreerd aan de hand van een demonstratie. Nadien bespreken dr. Marlene Best en dr. Sue Johnson de therapiesessie met elkaar, zodat je er ook de nodige tips kunt uithalen.
71 min
Tapes

EFT - Shaping Secure Connections 2

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: NVRG. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In de tweede video kijken dr. Marlene Best en dr. Sue Johnson naar een koppel, waarbij beide personen hun trauma uit het verleden nog niet hebben kunnen verwerken. Zo heeft Lisa bijvoorbeeld een verleden waar ze seksueel én emotioneel misbruikt werd. Hoe herstructureer je de band tussen beide personen? Kijk hoe dr. Marlene Best aan de slag gaat en EFT toepast tijdens deze sessie.
83 min
E-learning

EFIT (Emotionally focused individual therapy)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij:FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Tijdens dit webinar toont Sue hoe EFIT er daadwerkelijk uitziet en gaat dieper in op evidentie, principes en enkele toepassingen van EFIT bij cliënten. Het webinar gaat ook dieper in op de sessies met Allison, die te zien zijn op Psyflix!
79 min
E-learning

EFT - Shaping Secure Connections 1

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPT, NIP-EL, NVP, VSR & V&VN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [<u>hier</u>](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Hoe creëer je een positieve band tussen jezelf en je partner? In deze video worden de eerste twee fases uit EFT uitgelegd en geïllustreerd aan de hand van een demonstratie. Nadien bespreken dr. Marlene Best en dr. Sue Johnson de therapiesessie met elkaar, zodat je er ook de nodige tips kunt uithalen.
71 min
E-learning

EFT - Shaping Secure Connections 2

Deze e-learning is geaccrediteerd bij:FGzPT, NIP-EL, NVP, VSR & V&VN . Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In de tweede video kijken dr. Marlene Best en dr. Sue Johnson naar een koppel, waarbij beide personen hun trauma uit het verleden nog niet hebben kunnen verwerken. Zo heeft Lisa bijvoorbeeld een verleden waar ze seksueel én emotioneel misbruikt werd. Hoe herstructureer je de band tussen beide personen? Kijk hoe dr. Marlene Best aan de slag gaat en EFT toepast tijdens deze sessie.