Accreditaties

Hieronder vind je alle geaccrediteerde e-learnings, bestaande uit een video met een toets. Om de e-learning te starten, klik op de gewenste video en vervolgens op de gele knop “e-learning starten”. Na het goed afronden van de toets bij de e-learning worden de accreditatiepunten automatisch bijgeschreven. Er zijn 500+ accreditatiepunten te verdienen bij de FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, NVvP, VGCt, VSt, NFG, VEN, NVRG, NIP-K&J en meer. Voor de NFG gelden alternatieve regels: bij het succesvol afronden van 2 e-learnings worden 2 punten toegekend. Hiervoor is het nodig de certificaten van afronding door te sturen naar de NFG. Bekijk hier een volledig overzicht van welke accreditatiepunten je bij welke e-learnings kunt verdienen.

73 min
E-learning

Emotieregulatie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Emotieregulatieproblemen blijkt hét onderliggende en gemeenschappelijke probleem te zijn bij veel stoornissen op de kinderleeftijd. Onderzoek laat zien dat deze regulatieproblemen een uitstekend aangrijpingspunt zijn voor behandeling. In dit webinar wordt zowel het mechanisme van emotieregulatie toegelicht, als ook hoe je verstoringen hierin effectief kan behandelen. Dit door zowel psychoeducatie, als door oefeningen.
79 min
E-learning

EMDR 1 - Getraumatiseerde kinderen - VEN

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: VEN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. 1 punt trauma smal Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze eerste EMDR sessie legt drs. Charlotte van der Wall graag uit hoe je EMDR toepast bij kinderen, jeudigen en gezinnen met (complexe) problematiek. Hoe pas je EMDR op een adequate manier toe bij kinderen? Wat zijn belangrijke factoren in het systeem van het kind om op te letten? Tijdens deze masterclass gaat Charlotte in op deze vragen en meer. Dit zal ze verder illustreren aan de hand van beeldmateriaal en casuïstiek.
118 min
E-learning

Persoonlijkheidsproblematiek Schematherapie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Deze masterclass begint meteen met een rollenspel, waarbij Remco van der Wijngaart toelichting geeft op zijn eigen therapeutische aanpak. Tijdens deze aflevering leert u meer over het uitvoeren van schematherapie en krijgt u theorie en voorbeelden aangereikt om zelf de eerste ervaringen te kunnen opdoen. Deze masterclass is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
72 min
E-learning

Pijnstoornissen: voorbij het gevolgenmodel

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Met Louis Zantema & prof. dr. Paul van Wilgen
81 min
E-learning

EMDR Snijtafelsessie Lisanne - eLearning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij:FGzPt, NIP-EL, VSR, V&VN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Tijdens deze snijtafelsessies geven Laurian Hafkemeijer en Ad de Jongh je meer inzicht in hun keuzes als therapeut, geïllustreerd aan de hand van fragmenten van belangrijke kantelmomenten in de therapiesessies met Lisanne.
59 min
E-learning

Schematherapie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: NIP-EL, NVvP, VGCt. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Wat zijn de basisprincipes van schematherapie? Hoe leer je een cliënt omgaan met disfunctionele copingstrategieën? Hoe pas je de meerstoelentechniek toe? Aan de hand van een presentatie, beelden van een therapiesessie en een Q&A met leden geeft klinisch psycholoog Rosi Reubsaet antwoord op deze vragen.
72 min
E-learning

Verslaving Masterclass 1 - Verslaving anno 2022: feiten en fabels

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze eerste masterclass van de verslaving serie vertellen Esther Oosterhof en Loes Hanck over de vooroordelen en misverstanden die bestaan omtrent verslavingsproblematiek. De tweede helft van de masterclass gaat over de basiskennis over verslavende middelen: welke verschillende middelen er bestaan, hoe ze werken, en wat de risico's zijn.
76 min
E-learning

Autisme en PTSS (CS2) - VSR

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze e-learning wordt dieper ingegaan op het belang van traumabehandeling bij patiënten met autisme, een veelvoorkomende comorbiditeit die vaak over het hoofd gezien wordt door hulpverleners. Tevens wordt er toegelicht hoe PTSS bij patiënten met autisme behandeld kan worden en wat je kan doen als de behandeling niet werkt. Deze e-learning is geaccrediteerd door meerdere beroepsverenigingen.
74 min
E-learning

Behandeling van Moral Injury

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Moral injury doet de behandeling vaak stagneren. In deze e-learning legt Jackie June ter Heide uit hoe je omgaat met traumatische schuldvragen. Ze stipt hier concrete technieken aan om moral injury te behandelen binnen traumatherapie.
72 min
E-learning

Psychotische ervaringen, zo gek nog niet

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze masterclass wordt ingegaan op de prevalentie van psychotische klachten, hoe deze ontstaan, hoe deze behandeld kunnen worden met CGT en welke richtlijnen hierbij gevolgd kunnen worden. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van een ervaringsdeskundige.
76 min
E-learning

Mentalization Based Treatment

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Deze e-learning is gebaseerd op een Engelstalige webinar van prof. dr. Anthony Bateman en dr. Dawn Bales. Tijdens deze e-learning leert u meer over Mentalization Based Treatment (MBT). Er wordt ingegaan op de basisprincipes van MBT en op online behandelen met MBT. Deze e-learning is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
75 min
E-learning

EMDR 4 - Complex trauma - VEN

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: VEN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze vierde masterclass van de EMDR Masterclass Serie vertelt Joany Spierings ons over de aandachtspunten bij de behandeling van complex getraumatiseerde mensen. Ze gaat in op de verschillende vormen van traumabehandeling die er op het oog heel anders uit zien, maar die echter veel met elkaar in gemeen hebben.
61 min
E-learning

Oplossingsgerichte Therapie e-learning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NVP, VSR. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Oplossingsgerichte therapie begint met het eind: waar wil de cliënt heen? Wat zou de cliënt allemaal merken als dit behaald is? Wat zijn de krachten die de cliënt al heeft om dit resultaat te behalen? Dit soort vragen staan centraal bij oplossingsgerichte therapie. Deze focus op wat de cliënt wél wil en oplossingen in plaats van de problemen, onderscheidt deze therapievorm van vele andere. Marc Crouzen neemt je in deze e-learning mee in deze therapievorm en gaat hier verder op in. Beginnend met theorie en evidentie, gevolgd door een rollenspel.
70 min
E-learning

Schematherapy and limited reparenting in daily life (Marjon Nadort)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP, VSt. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In dit webinar stipt Marjon Nadort aan waar schematherapie doorgaat in het dagelijks leven van de patiënt en hoe je als therapeut al dan niet grenzen bewaakt. Ze bespreekt daarin keuzes uit eigen werk, bijvoorbeeld het meegaan naar een begrafenis.
75 min
E-learning

Online neurodiagnostiek

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Wat zijn situaties waarin je neuropsychologische diagnostiek via beeldbellen kunt inzetten? Hoe je kun je dit vervolgens bewerkstelligen? Wat zijn overwegingen bij de interpretatie van testresultaten verkregen via videobellen? In deze e-learning wordt ingegaan op deze vragen.
65 min
E-learning

Samen werken aan herstel van intimiteit en seksualiteit na seksueel misbruik

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt en NIP-EL Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze e-learning wordt ingegaan op hoe intimiteit en seksualiteit hersteld kan worden na seksueel misbruik. Er wordt toegelicht hoe je seksuele problemen op een praktische manier bespreekbaar maakt tijdens de therapie. Tevens wordt een interventie gedemonstreerd met een rollenspel.
78 min
E-learning

Schematherapie voor Dissociatieve Identiteitsstoornis (DIS)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Dissociatieve Identiteitsstoornis (DIS) is een complexe stoornis waar nog steeds veel onduidelijkheid en discussie over is. Duidelijk is in ieder geval dat dit een bijzonder belemmerende stoornis is en dat er een relatie bestaat tussen vroegkinderlijk trauma en DIS. De drie sprekers, prof. dr. Marleen Rijkeboer, prof. dr. Rafaële Huntjens, en dr. Nathan Bachrach, gaan in dit webinar in op hoe schematherapie ingezet kan worden bij de behandeling van DIS, en de basisbehoeften, schema’s en modi die hierbij een rol spelen.
79 min
Tapes

EFT - Shaping Secure Connections 1

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: NVRG. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [<u>hier</u>](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Hoe creëer je een positieve band tussen jezelf en je partner? In deze video worden de eerste twee fases uit EFT uitgelegd en geïllustreerd aan de hand van een demonstratie. Nadien bespreken dr. Marlene Best en dr. Sue Johnson de therapiesessie met elkaar, zodat je er ook de nodige tips kunt uithalen.
62 min
E-learning

Verslaving Masterclass 5 - Verslaving en comorbiditeit, kip én ei

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze vijfde en laatste masterclass in de verslaving serie vertellen Loes Marquenie en Kim ten Katen over verslaving en comorbiditeit. Wat zijn de veelvoorkomende comorbide stoornissen, wat is het verband tussen verslaving en comorbide klachten, en hoe ga je hiermee om in de behandeling? Loes en Kim geven antwoord op deze vragen. Ook wordt dit geïllustreerd middels een rollenspel.
72 min
E-learning

Unusual interventions in Psychotherapy

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze masterclass krijg je inzicht in enkele van de meest innovatieve en ongebruikelijke technieken die tegenwoordig in de psychotherapie worden gebruikt. Puttend uit zijn uitgebreide ervaring als clinicus en onderzoeker, leidt Dr. Akhtar je door een reeks interventies die ontworpen zijn om je te helpen beter contact te maken met je cliënten en blijvende verandering te bereiken. Van psychodrama en bibliotherapie tot muziek- en danstherapie, deze masterclass behandelt een breed scala aan benaderingen die je kunt gebruiken om met cliënten in gesprek te gaan en hen te helpen hun uitdagingen te overwinnen.
60 min
E-learning

Online trauma therapy

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In dit webinar bespreken Suzy Matthijssen en Tim Wind de randvoorwaarden voor online traumatherapie. Ze bespreken de specificaties voor hoe online traumatherapie uit te voeren, waaronder NET, EMDR, BEPP en IE, en ze bespreken hoe goede zelfzorg te betrachten als therapeut.
68 min
E-learning

'Emergence based practice' als nieuw paradigma van psychotherapie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Prof. dr. Jim van Os is een vernieuwend clinicus en kijkt vanuit een metaperspectief naar de geestelijke gezondheidszorg zoals we die nu hebben ingericht en stelt daar terechte vragen bij. Hij vraagt zich af of de classificaties uit de DSM en het bijbehorende biomedische model van behandeling (individuele psychotherapie) volstaan. Immers klachten zijn ingebed in een bredere sociale en maatschappelijke omgeving en zelfs in een tijdsgewricht. Moeten we daarom niet deze bredere sociale en maatschappelijke context meenemen in onze behandelkamer? En praten we dan eigenlijk wel over pathologie of over psychosociale problematiek? Een hele verfrissende blik die ons uitnodigt om breder en holistische te kijken naar de zorg die we bieden. Belangrijk te vermelden: Hiermee zegt Jim uitdrukkelijk niet, dat we onze bestaande psychotherapeutische interventies moeten los laten. Maar hij bepleit bescheidenheid ten opzichte van deze interventies en een bredere blik naar geestelijke gezondheidsproblematiek.
74 min
E-learning

Online schematherapie bij borderline en narcisme

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze e-learning gaan David Bernstein en Limor Navot in op de meest voorkomende modi bij de borderline en narcistische persoonlijkheidsstoornis. Beiden hebben jaren in Israël gewerkt als schematherapeut in de forensische psychiatrie. Online behandeling van BPS en narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft zijn specifieke uitdagingen, vooral omdat in deze coronatijden en vanwege de online behandeling met de therapeut op iets meer afstand, specifieke schema’s en modi extra worden getriggerd bij de patiënt. Deze e-learning is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
91 min
E-learning

EMDR 5 - Aanhoudende lichamelijke klachten

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn.
76 min
E-learning

DIS - 1 - Introductie Masterclass

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze studiosessie vertelt Christel Kraaij over dissociatieve identiteitsstoornis (DIS): wat het is, hoe je het diagnosticeert en welke behandelingen ervoor beschikbaar zijn.
66 min
E-learning

Online CGT en blended behandelen voor volwassen en kind & jeugd

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In dit webinar vertellen prof. dr. Heleen Riper, dr. Yvonne Stikkelbroek en Bart Vemer over hoe CGT online en blended kan worden gegeven bij kinderen en jeugdigen. Zij lichten dit toe aan de hand van onderzoek en hun eigen ervaringen in de praktijk.
75 min
Masterclass/webinar

K&J serie 2 - Ouders met psychiatrische problemen en hun kinderen

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze serie worden verschillende aspecten van het behandelen van kinderen belicht. Marloes de Kok legt je uit hoe je het best kunt handelen in een situatie waar de ouders van het kind psychologische problemen hebben?
73 min
E-learning

Online zorg voor kind en jeugd

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Deze e-learning is gebaseerd op een webinar van drs. Marley Steeghs en dr. Andreas Lamerz. Tijdens deze e-learning leert u meer over het leiden van online sessies met kinderen en jeugdigen en krijgt u veel theorie en praktijkvoorbeelden aangereikt om zelf de eerste ervaringen te kunnen opdoen. Deze e-learning is geacrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
68 min
E-learning

Affect Fobie Therapie 1: Een introductie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze serie zul je leren over affect fobie therapie. In deze masterclass krijg je een overzicht van het model van affect fobie therapie en worden concepten toegelicht zoals het kernconflict, de conflictdriehoek en de personendriehoek. Dit wordt geïllustreerd met een aantal oefeningen en fragmenten van een sessie. Deze e-learning is geaccrediteerd door meerdere beroepsverenigingen.
79 min
E-learning

EFT - Shaping Secure Connections 1

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPT, NIP-EL, NVP, VSR & V&VN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [<u>hier</u>](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Hoe creëer je een positieve band tussen jezelf en je partner? In deze video worden de eerste twee fases uit EFT uitgelegd en geïllustreerd aan de hand van een demonstratie. Nadien bespreken dr. Marlene Best en dr. Sue Johnson de therapiesessie met elkaar, zodat je er ook de nodige tips kunt uithalen.
78 min
E-learning

Seksuologie 4 - Mannelijke seksualiteit

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR & NVRS. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Wim Slabbinck gaat dieper in op de mannelijke seksualiteit, of eerder de menselijke seksualiteit, en begint met het schetsen van een kader: wat is mannelijkheid? Hierna geeft Slabbinck meer uitleg over mogelijke problemen zoals erectieproblemen en hyperseksualiteit. En uiteraard: wat is de rol van de therapeut bij seksuele zorgen?
70 min
E-learning

Imagery Rescripting voor PTSS bij Schuld, Schaamte en Woede - met Loes Marquenie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In dit vervolgwebinar in de serie over imagery rescripting voor PTSS gaat Loes Marquenie in op gevoelens van schuld, schaamte en woede die je bij patiënten kunt tegenkomen als therapeut, en hoe je daarmee omgaat in het protocol voor imaginaire rescripting voor PTSS. Zij illustreert het omgaan met schuld, schaamte en woede wederom door rollenspelen opgenomen in de studio.
110 min
E-learning

Emotionally Focused Therapie (EFT) - Diagnostiek met hechtingsbril op

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Tijdens deze presentatie leer je meer over Emotionally Focused Therapy (EFT). Je krijgt veel theorie en praktijkvoorbeelden aangereikt om zelf de eerste ervaringen te kunnen opdoen. Deze masterclass is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
69 min
E-learning

Behandeling van getraumatiseerde gevluchte gezinnen

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Gezinnen die hun land ontvluchten hebben vaak traumatische ervaringen meegemaakt. In dit webinar vertellen Prof. dr. Trudy Mooren en dr. Samrad Ghane over je zulke gezinnen kunt behandelen. Ze vertellen over het theoretisch kader, diagnostiek en behandeling van trauma binnen deze gezinnen met een vluchtelingenachtergrond.
74 min
E-learning

Debat: De zin en onzin van diagnostiek

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Prof. dr. Claudi Bockting en dr. Han Berghuis gaan samen in debat over de zin en onzin van diagnostiek. Het debat wordt opgedeeld in drie rondes. Zo krijgen ze elk 10 minuten om hun statement te maken. Daarna krijgen ze elk ongeveer 5 minuten de tijd om zonder respons van elkaar te reageren op de eerste stelling. Tot slot gaan ze in de laatste ronde met elkaar in gesprek.
78 min
E-learning

Spoedeisende Psychiatrie 1 - eLearning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Als behandelaar krijg je af en toe te maken met crisissituaties. Hoe ga je hiermee om? Psychiater Vos Beerthuis heeft meer dan 35 jaar ervaring in de spoedeisende psychiatrie. In deze eLearning geeft drs. Vos Beerthuis je meer uitleg. Dit word gevolgd door een rollenspel waarbij Eefje Suk en Vos Beerthuis samen een psychotische patiënt beoordelen na een aanvraag van de politie. In dit rollenspel laten beide therapeuten je zien waar je op moet letten als je zo'n beoordeling doet.
68 min
E-learning

EMDR 3 - Woede Wrok Wraak - VEN

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: VEN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Het EMDR WWW-protocol, met drs. Herman Veerbeek, is bedoeld voor cliënten met traumagerelateerde gevoelens van woede, wrok, en/of wraak. Zulke gevoelens blijven vaak onbesproken tijdens therapie. Deze serie begint met een inleiding over het protocol en wordt gevolgd door een imaginatieoefening voor therapeuten m.b.t. de eigen boosheid.
80 min
E-learning

Transference Focused Therapy Masterclass

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Transference Focused Therapy is een evidence-based psychotherapeutische behandeling die zich richt op het verminderen van symptomen van persoonlijkheidsstoornissen door middel van het onderzoeken van de overdracht van gevoelens en ervaringen van de patiënt naar de therapeut. Het is een krachtige therapie die zeer effectief kan zijn bij de behandeling van complexe psychische problemen. Tijdens het webinar gaat Frank Yeomans in op de belangrijkste principes van TFP en de toepassing ervan in de praktijk. Dit webinar is een unieke kans om meer te leren over Transference Focused Therapy en om een ​​van de belangrijkste experts op dit gebied te horen spreken.
65 min
E-learning

Verslaving Masterclass 3 - Motiveren, een vak apart

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze derde masterclass van de verslaving serie vertellen Esther Oosterhof en Patrice Meerbeek over motiverende gespreksvoering, de gespreksvaardigheden en technieken die gebruikt kunnen worden. Dit illustreren zij met twee voor-opgenomen rollenspelen. Aan het eind gaan zij in op de verslavings behandelmogelijkheden die in Nederland beschikbaar zijn, en wat te doen wanneer het niet lukt om een patiënt te motiveren.
70 min
E-learning

CGT 4 - Zelfbeeld & COMET

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Prof. dr. Kees Korrelboom vertelt in deze vierde masterclass van de CGT serie over COMET (Copetitive Memory Training) voor een lage zelfwaardering, een effectieve methode die hij zelf heeft ontwikkeld. Hij gaat in op wat een lage zelfwaardering precies is, hoe dit verband houdt met verschillende stoornissen, en hoe het COMET protocol kan worden ingezet om een patiënt te helpen zijn of haar zelfbeeld te verbeteren. Dit illustreert hij met fragmenten van een rollenspel.
85 min
E-learning

Adoption in treatment 1

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Op 30 november en 7 december verzorgde Psyflix 2 masterclasses gegeven door experts Anneke Vinke, Inez Teurlings en dr. Julie Selwyn (Engels) over de specifieke problematiek die gepaard kan gaan met adoptie, hoe dit te herkennen en hoe dit te bespreken/behandelen. Adoptie is een niche onderwerp en deze vrouwen maken het voor ons toegankelijk en tastbaar in de therapiekamer. Dit is deel één van deze prachtige serie.
66 min
E-learning

KPSP - e-learning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Kortdurende psychoanalytische steungevende psychotherapie, of kort KPSP, is een psychodynamische therapie voor depressie met of zonder persoonlijkheidspathologie. Dr. Mariëlle Hendriksen en Linda Dil geven je in deze e-learning een introductie tot KPSP met theorie en evidentie, geïllustreerd aan de hand van een reeks rollenspellen.
77 min
E-learning

Behandeling van PTSS en psychose

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. David van den Berg laat in dit webinar zien hoe je een casusconceptualisatie maakt van psychotische klachten met comorbide PTSS klachten mede door een probleemanalyse. Hij laat zien wanneer je ingaat op psychotische klachten en wanneer juist op PTSS. Ook ontkracht hij een aantal mythes over de behandeling van psychose en stelt hij dat je bij psychoses evengoed traumabehandeling en andere technieken kunt toepassen.
62 min
E-learning

Online behandelen van eetstoornissen

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Het online behandelen van eetstoornissen brengt enkele bijzondere facetten aan het therapeutisch werk met zich mee. In dit webinar wordt de online behandeling van eetstoornissen nader belicht, zowel vanuit de klinische praktijk als vanuit het wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van eetstoornissen.
80 min
E-learning

ISTDP 3 - Persistent depression and emotional neglect

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In dit derde webinar vertelt Josette ten Have - de Labije over hoe ISTDP toegepast kan worden bij persistente depressie, emotionele verwaarlozing, en de mens-dier hechting. Ze gaat in op wat deze drie concepten inhouden, hoe deze zich tot elkaar verhouden, en hoe ISTDP hierbij effectief ingezet kan worden.
51 min
E-learning

Verslaving Masterclass 2 - Verslaving, onder of boven de tafel?

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze tweede masterclass van de verslaving serie vertellen Tom Bart en Lenette van Luijk over drugsgebruik in Nederland, het belang van vroeg signaleren van verslavingsproblematiek, en verschillende typen gebruik die bestaan. Verder lichten zij toe hoe verslaving gediagnosticeerd kan worden met de DSM-5, de risicogroepen om extra bij op te letten, en hoe je kan bepalen of je een patiënt het best zelf kunt behandelen, of dat het beter zou zijn om de patiënt door te verwijzen naar een specialistische instelling. Ten slotte vertellen zij over het aanbod aan verslavingszorg dat er bestaat in Nederland.
49 min
E-learning

Snijtafelsessie BEPP/ Trauma Tapes

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze snijtafelsessie blikt prof. dr. Berthold Gersons terug op zijn BEPP sessies met Hans en Victoria. Hij plaatst de trauma's van beiden in een breder levensverhaal en geeft zo betekenis aan de trauma's binnen de levensloop van de patiënten. Hij zoomt in op de eerste traumatische ervaring van beide patiënten die een knik vormt in de levenslijn en gepaard gaat met verdriet.
91 min
E-learning

EMDR 5 - Aanhoudende lichamelijke klachten - VEN

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: VEN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. 1 punt trauma breed Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn.
61 min
E-learning

De Grief Tapes - Rouwverwerking - e-learning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NVP, VSR. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Tijdens de Grief Tapes focussen we ons op het herkennen en het behandelen van rouw. In deze e-learning gaan prof. dr. Geert Smid en prof. dr. Paul Boelen in op wetenschappelijke kennis rondom rouwverwerking, en demonstreren zij therapeutische interventies in een gesprek met een cliënt.
41 min
E-learning

Snijtafelsessie IE / Trauma Tapes

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze snijtafelsessie legt Agnes van Minnen de rationale van imaginaire exposure en exposure in vivo uit. Zij illustreert het protocol aan de hand van de twee sessies die ze met Hans en Victoria heeft gehad. Zij laat zien dat ze in het begin en aan het einde van de sessie oog heeft voor de gevoelens die het oproept bij de patiënten. Tijdens de imaginaire exposure en exposure in vivo is zij voornamelijk een coach op gedrag om de angstgedachte onderuit te halen.
75 min
E-learning

Infant Mental Health (IMH) 

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In dit webinar bespreken prof. dr. Hedwig van Bakel en drs. Marja Rexwinkel de theoretische grondslagen van Infant Mental Health. Ze bespreken het belang van een holistische kijk op Infant Mental Health problematiek. Ze raden hierin af om vroegtijdig te pathologiseren en onderstrepen het een en ander met voorbeelden uit eigen werk.
73 min
E-learning

behandeling van eetstoornissen: de zorgstandaard

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Prof. dr. Sandra Mulkens en dr. Hermien Elgersma bespreken in dit webinar de totstandkoming van de zorgstandaard van eetstoornissen en de evidence voor de bestaande behandelingen. Ook vertellen zij over wanneer je kiest voor welke behandeling van eetstoornissen, gegeven dat er soms comorbide klachten zijn.
63 min
E-learning

Diagnostiek 3 - De Appel Valt Niet Ver Van De Boom

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In de derde masterclass gaan Theo en Han in op de diagnostiek van Cluster C persoonlijkheidsstoornissen, vanuit het alternatieve model van persoonlijkheidsstoornissen.
71 min
E-learning

Schematherapy and addiction (Michiel Boog & Mariëlla den Hartog)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Verslaving komt enorm veel voor bij patiënten met een persoonlijkheidsstoornis (50-75%). In dit (Engelstalige) webinar wordt aan de hand van onderzoek en ervaring getoond hoe je verslaving schematherapeutsich kunt behandelen. Er wordt advies gegeven over diagnostiek naar verslaving bij persoonlijkheidsstoornissen en er wordt door middel van een rollenspel getoond hoe je schematherapeutisch kunt begrenzen bij iemand met een verslaving. Deze e-learning is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
87 min
E-learning

Spoedeisende Psychiatrie 2 - eLearning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze masterclass gaat drs. Vos Beerthuis dieper in op suïcidaliteit in spoedeisende psychiatrie. Een heel belangrijk onderwerp, waarmee verschillende psychiaters vaak te maken krijgen. Hoewel het taboe is als onderwerp, zou het meer belicht moeten worden. Doormiddel van een rollenspel nodigt Eefje Suk de echtgenote uit van Hans voor een heteroamnese. Op deze wijze kunnen ze het risico beter inschatten. Ook legt Eefje je meer uit waarop je zoal moet letten tijdens een soortgelijk gesprek. Dit word vervolgd met een derde rollenspel waar we kennis maken met patiënt Mia Boersma. Mia werd doorverwezen door haar schematherapeut en gaat in gesprek met drs. Vos Beerthuis omwille van zelfbeschadiging. Drs. Vos Berthuis legt je onder andere uit wat hij wilde bereiken in dit gesprek.
77 min
Masterclass/webinar

Autisme 4 - Autisme bij vrouwen

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPT, NIP-EL, NVP, VSR, V&VN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Vrouwen kunnen ASS beter camoufleren, maar hoe ziet het er dan effectief uit? En hoe behandel je dit? Audrey Mol en Marije Swets staan stil bij vrouwen met autisme en zaken als zelfbeeld, camouflage, schaamte en het vervullen van rollen.
68 min
E-learning

Geweldloos verzet

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Geweldloos verzet is een methode om met destructief gedrag van een kind of jongere om te gaan zonder de situatie verder te escaleren. Mies de Cock en Frans Duintjer laten zien hoe je als hulpverlener ouders helpt om zich geweldloos te verzetten tegen het destructief gedrag van hun kind.
74 min
Masterclass/webinar

Schematherapy and autism

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP, VSt. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Met drs. Richard Vuijk
76 min
E-learning

Autisme en PTSS

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze e-learning wordt dieper ingegaan op het belang van traumabehandeling bij patiënten met autisme, een veelvoorkomende comorbiditeit die vaak over het hoofd gezien wordt door hulpverleners. Tevens wordt er toegelicht hoe PTSS bij patiënten met autisme behandeld kan worden en wat je kan doen als de behandeling niet werkt. Deze e-learning is geaccrediteerd door meerdere beroepsverenigingen.
72 min
E-learning

ISTDP 1 - A kickstart in ISTDP introduction and basic principles

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In dit eerste webinar in de ISTDP serie legt José Verpoort uit wat ISTDP is en hoe het is voortgekomen uit traditionele psychodynamische therapie en oorspronkelijk gericht is op patiënten met een hoge weerstand. Ze laat in een video zien hoe je in een eerste gesprek angstsymptomen kunt identificeren samen met de patiënt.
77 min
Masterclass/webinar

Autisme 1 - Wat is autisme?

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, en VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Autisme is helaas nog steeds een veel over het hoofd gezien probleem. Deze 5-delige masterclass serie werd om deze reden georganiseerd. In deze eerste masterclass “Wat is Autisme?” gaan Jan-Pieter Teunisse, Lisette Verhoeven en Jasper Wagteveld in op de vraag: Wat is de meerwaarde van de classificatie ASS voor patiënten zelf? En, wat betekent deze classificatie dan voor hun behandeling?
72 min
E-learning

Behandelen van kinderen en jongeren met seksueel trauma

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze masterclass is er aandacht voor de behandeling van kinderen en jongeren met seksueel trauma: de do’s en don’ts, de verschillende behandelmogelijkheden, en specifieke aandachtspunten waar om rekening mee te houden tijdens de behandeling.
71 min
E-learning

EFT - Shaping Secure Connections 2

Deze e-learning is geaccrediteerd bij:FGzPT, NIP-EL, NVP, VSR & V&VN . Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In de tweede video kijken dr. Marlene Best en dr. Sue Johnson naar een koppel, waarbij beide personen hun trauma uit het verleden nog niet hebben kunnen verwerken. Zo heeft Lisa bijvoorbeeld een verleden waar ze seksueel én emotioneel misbruikt werd. Hoe herstructureer je de band tussen beide personen? Kijk hoe dr. Marlene Best aan de slag gaat en EFT toepast tijdens deze sessie.
66 min
E-learning

Online group psychotherapy

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In dit webinar vertellen Bram van der Boom, Pepijn Steures en dr. Haim Weinberg over online psychodynamische groepstherapie. Ze bespreken de evidentie en de praktijk van online groepstherapie en geven daarbij duidelijke voorbeelden.
64 min
E-learning

Chronische suïcidaliteit 1 - Introductie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze introductie van de serie Chronische Suïcidailteit vertelt Bert van Luijn over de theorie betreffende suïcidaliteit bij EPA patiënten. Hij geeft hierbij praktische handreikingen over hoe om te gaan met chronische suïcidaliteit en met met acute op Chronische suïcidaliteit.
79 min
E-learning

EMDR 1 - Getraumatiseerde kinderen

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze eerste EMDR sessie legt drs. Charlotte van der Wall graag uit hoe je EMDR toepast bij kinderen, jeudigen en gezinnen met (complexe) problematiek. Hoe pas je EMDR op een adequate manier toe bij kinderen? Wat zijn belangrijke factoren in het systeem van het kind om op te letten? Tijdens deze masterclass gaat Charlotte in op deze vragen en meer. Dit zal ze verder illustreren aan de hand van beeldmateriaal en casuïstiek.
74 min
E-learning

Schematherapie voor Ouderen e-learning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NVP, VSR. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze eerste e-learning gaat dr. Arjan Videler in op de evidentie voor schematherapie bij ouderen en de rationale. Hierbij gaat Arjan in op de essentie van schematherapie, de prevalentie van persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen, en hoe schematherapie toegepast kan worden bij ouderen. Vervolgens laat Arjan meerdere rollenspellen zien waarbij deze therapeutische technieken worden toegepast in sessies met een oudere vrouw.
81 min
E-learning

Attachment Based Family Treatment

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Deze e-learning is gebaseerd op een webinar van dr. Guy Diamond, dr. Suzanne Levy en Christel Bouwens. Tijdens deze e-learning leert u meer over Attachment Based Family Treatment (ABFT) en krijgt u veel theorie en praktijkvoorbeelden aangereikt om zelf de eerste ervaringen te kunnen opdoen. Deze e-learning is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
81 min
E-learning

Slaap en PTSS

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze e-learning legt Annette van Schagen uit welke verschillende slaapaandoeningen er bestaan. Ze onderstreept het belang van diagnostiek en legt hoog over uit welke behandelingen je voor een aantal van deze slaapaandoeningen kunt toepassen.
83 min
E-learning

EFIT (Emotionally focused individual therapy)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij:FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Tijdens dit webinar toont Sue hoe EFIT er daadwerkelijk uitziet en gaat dieper in op evidentie, principes en enkele toepassingen van EFIT bij cliënten. Het webinar gaat ook dieper in op de sessies met Allison, die te zien zijn op Psyflix!
79 min
E-learning

Narrative Exposure Therapy (NET)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Deze e-learning is gebaseerd op een webinar van dr. Elisabeth Kaiser, Katy Robjant en Ruud Jongedijk. Tijdens deze e-learning leert u meer over Narrative Exposure Therapy (NET). U krijgt veel theorie en twee praktijkvoorbeelden aangereikt en u hoort hoe u NET online kunt uitvoeren. Deze e-learning is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
58 min
E-learning

Laag IQ - e-learning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NVP, VSR. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze e-learning geven Erica Aldenkamp en Jannelien Wieland een introductie over hoe je binnen de reguliere GGZ therapie aan kunt passen aan patiënten met een laag IQ, gevolgd door een serie rollenspellen.
73 min
E-learning

Diagnostiek 2 - Structureel interview en IPO

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze tweede webinar van de serie diagnostiek laat Theo Ingenhoven aan de hand van rollenspelen en voorbeelden zien hoe het structureel interview van Kernberg gegeven en geinterpreteerd wordt. Ook wordt de IPO (inventory of personality organisation) geïntroduceerd en toegelicht.
73 min
E-learning

Schematherapy versus traumatherapy

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In dit webinar geeft Graham Taylor helder weer hoe je schematherapie en EMDR kunt combineren bij patiënten met complexe problematiek. Graham Taylor heeft jarenlange ervaring met het toepassen van verschillende therapievormen bij deze patiëntenpopulatie.
111 min
E-learning

Bipolaire Stoornis - e-learning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR en V&VN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze e-learning over bipolaire stoornissen leggen Manja Koenders en Esther Mesman je uit waarom de diagnostiek zo belangrijk is, wat de kenmerken zijn van een bipolaire stoornis, en hoe je het (van jongs af) kunt herkennen. Dit wordt vervolgens geïllustreerd aan de hand van een rollenspel.
75 min
E-learning

EMDR 4 - Complex trauma

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze vierde masterclass van de EMDR Masterclass Serie vertelt Joany Spierings ons over de aandachtspunten bij de behandeling van complex getraumatiseerde mensen. Ze gaat in op de verschillende vormen van traumabehandeling die er op het oog heel anders uit zien, maar die echter veel met elkaar in gemeen hebben.
108 min
E-learning

Epistemisch vertrouwen - MBT - 1 & 2

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Hoe genereer je epistemisch vertrouwen? Waarom is het zo belangrijk? In deel twee gaan we verder met een rollenspel, waarbij het praktische gedeelte meer wordt belicht. Deze masterclass is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
70 min
E-learning

CGT 5 - CGT voor psychose

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Prof. dr. Mark van der Gaag gaat in deze laatste masterclass van de CGT serie in op hoe CGT kan worden ingezet bij psychose. Hij gaat in op basiskennis op het gebied van psychose en CGT, de stigma's die bestaan omtrent psychose, comorbiditeit, en de houding en vaardigheden die nodig zijn als cognitief gedragstherapeut bij het behandelen van psychose. Mark licht dit alles toe aan de hand van casuïstiek.
73 min
E-learning

Group schematherapy 1

Michiel van Vreeswijk bespreekt in dit webinar de theoretische kaders van schema groepstherapie. Welke voorwaarden stel je in groepstherapie als therapeut, en wat is het belang van afstemmen met je co-therapeut. Daarbij bespreekt hij de overlap met psychodynamische groepstherapie.
76 min
Masterclass/webinar

Autisme 5 - Autisme en Somatiek

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPT, NIP-EL, NVP, VSR, V&VN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze aflevering zoomen Wietske en Floor dieper in op Autisme en Somatiek. Duidelijk is dat er bij mensen met autisme een hoger sterftecijfer is, en ze vaker te maken hebben met lichamelijke ziekten. Welke lichamelijke klachten zijn er? Wat is kwetsbaar bij ASS? Wietske en Floor geven de nodige informatie en casuïstiek tijdens deze aflevering.
75 min
E-learning

Karakter Weerstand en Tactische Weerstand

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze sessie met een cliënt die een moeilijke jeugd heeft gehad gaat prof. dr. Jan Derksen in op de betekenis van een droom van de cliënt. Aan de hand van deze droom wordt verband gelegd tussen belangrijke thema’s die spelen in het leven van de cliënt.
73 min
E-learning

Online EMDR

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Deze e-learning is gebaseerd op een webinar van prof. dr. Ad de Jongh en dr. Suzy Matthijssen. Tijdens deze e-learning leert u meer over online EMDR en krijgt u theorie en praktijkvoorbeelden aangereikt om zelf de eerste ervaringen te kunnen opdoen.
34 min
Masterclass/webinar

ACT 1 - Introductie

Met Lieve Bruyninx & Marjolein Vleugel
74 min
E-learning

Schematherapy and partner relationship therapy (Travis Atkinson)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP, VSt. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Travis Atkinson bespreekt in dit webinar hoe je schematherapie uitvoert in een partnerrelatievorm. Hoe dit grotendeels overlapt met EFT (Emotionally Focused Therapy) en hoe de modellen elkaar aanvullen. In een rollenspel geeft Travis een voorbeeld van hoe schematherapie toegepast kan worden in relatietherapie.
63 min
Masterclass/webinar

K&J Serie 2 - Geweld in het gezin

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze serie worden verschillende aspecten van het behandelen van kinderen belicht. Dr. Margreet de Visser legt je graag uit wat je als behandelaar kunt doen wanneer er sprake is van geweld binnen het gezin van het kind.
74 min
E-learning

Imagery Rescripting voor PTSS - met Loes Marquenie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In dit webinar legt Loes Marquenie het protocol voor imagery rescripting voor PTSS uit. Ze laat de evidence zien voor deze methode en dat het onderdeel is van de richtlijn voor PTSS behandeling. Ze illustreert het protocol met rollenspelen opgenomen in de studio.
61 min
Studiosessie

Schematherapie & de Gezonde Volwassene - e-learning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze e-learning vertellen Anne-Marie Claassen en Jenny Broersen over de basisprincipes van schematherapie en in specifiek de gezonde volwassene. Dit illustreren zij vervolgens aan de hand van twee rollenspellen.
78 min
E-learning

Telehealth within global mental health

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In dit (Engelstalige) webinar vertelt prof. dr. Vikram Patel van Harvard University over hoe telehealth kan bijdragen aan globale mentale welzijn. Hierbij gaat hij in op hoe telehealth kan bijdragen aan de grote vraag die wereldwijd bestaat aan psychotherapie.
73 min
E-learning

ACT bij chronische pijn (Roy Thewissen)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Chronische pijn is een hardnekkige klacht waar menig therapeut het hoofd over breekt. In dit webinar laat dr. Roy Thewissen zien hoe je ACT uitvoert voor chronische pijn. Roy illustreert met twee oefeningen om te gaan met chronische pijn, gericht op creatieve hopeloosheid en waarden.
61 min
E-learning

Comet voor Negatief Zelfbeeld

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP, VGCt. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze e-learning gebasseerd op de masterclass van prof. dr. Kees Korrelboom wordt ingegaan op Competitive Memory Training (COMET), een CGT interventie waarmee het zelfbeeld van patiënten effectief kan worden versterkt. Er wordt een overzicht gegeven van de valkuilen bij het toepassen van deze interventie en je leert meerdere manieren om hier mee om te gaan. Deze e-learning is geaccediteerd door meerdere beroepsverenigingen.
84 min
E-learning

Schematherapy and narcissism (Wendy Behary)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Wendy Behary staat internationaal bekend om haar grote ervaring in het behandelen van patienten met een narcistische persoonlijkheidsstoornis middels schematherapie. In dit (Engelstalige) webinar beschrijft ze eerst wat we weten over narcisme en hoe het werkt. Hoe het te begrijpen vanuit een schematherapeutisch perspectief en als laatste hoe je deze patienten behandeld. Ze laat daarbij in een voorbeeld zien hoe je ze confronteert op een manier die werkt.
73 min
Masterclass/webinar

Diagnostiek 1 - Hoge Bomen Vangen Veel Wind?

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPT, NIP-EL, NVP, VSR, V&VN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Deze masterclass wordt geïntroduceerd door Han Berghuis en Theo Ingenhoven. Beiden zorgen voor een vervolg en een verdieping op de vorige Diagnostiek Masterclass Serie. Hoe doe je diagnostiek aan de voordeur en hoe doe je diagnostiek bij een vastgelopen behandeling. Wanneer doe je welke onderzoeken? Om deze vraag te beantwoorden hebben diagnostiek experts Theo Ingenhoven en Han Berghuis voor jullie een programma samengesteld met vier afleveringen. Deze eerste masterclass gaat in op narcistische persoonlijkheidsstoornis, de psychodynamische diagnostiek van narcisme, hoe deze nog steeds van belang is, en hoe dit terugkomt in het alternatieve model in de DSM-5 persoonlijkheidsstoornissen.
60 min
E-learning

CGT: Back to basics

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP, VGCt. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze e-learning krijg je middels een masterclass een overzicht van de grondslagen van de CGT. Ook wordt er ingegaan op de nieuwe ontwikkelingen in de CGT, hoe deze nieuwe theorieën geïntegreerd kunnen worden, en wat de implicaties hiervan zijn voor het beleid, onderwijs, en de praktijk. Deze e-learning is geaccrediteerd door verschillene beroepsverenigingen.
108 min
E-learning

Epistemisch vertrouwen - MBT - 1 & 2 (VEN)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: VEN (breed). Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Hoe genereer je epistemisch vertrouwen? Waarom is het zo belangrijk? In deel twee gaan we verder met een rollenspel, waarbij het praktische gedeelte meer wordt belicht. Deze masterclass is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
74 min
E-learning

Diagnostiek 2 - Zo komen we allemaal aan onze trekken!

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR . Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze masterclass gaan Han Berghuis en Paul van der Heijden nader in op de persoonlijkheidstrekken van het alternatieve model van persoonlijkheidsstoornissen, en hoe dat zich verhoudt tot andere modellen. Hierbij gaan zij ook in op instrumenten zoals de DAPP-BQ (Dimensional Assessment Pers Pathology-Basic Questionnaire) en het HiTOP model
73 min
E-learning

Schematherapy vs Traumatherapy - VEN

Deze e-learning is geaccrediteerd bij de VEN. Dit is een dubbele e-learning. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Dit is een dubbele e-learning, de andere versie van deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In dit webinar geeft Graham Taylor helder weer hoe je schematherapie en EMDR kunt combineren bij patiënten met complexe problematiek. Graham Taylor heeft jarenlange ervaring met het toepassen van verschillende therapievormen bij deze patiëntenpopulatie.
72 min
E-learning

ACT introductie (Paul Korsten)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In dit webinar bespreekt Paul Korsten de filosofische grondslagen van ACT. Ook laat hij in een rollenspel zien hoe je de techniek creatieve hopeloosheid toepast bij een patiënt.
70 min
E-learning

EMDR 2 - Traumasensitieve casusconceptualisatie - VEN

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: VEN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. 1 punt trauma breed Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In de tweede aflevering van de EMDR serie legt Patricia Waaijman iets meer uit over het werken met een traumasensitieve casusconceptualisatie. Wat is een casusconceptualisatie en wat betekent traumasensitief? Wat is het verschil tussen trauma, PTSS én complexe PTSS en waarom is dit zo belangrijk om te weten? Hoe pas je EMDR toe? Patricia Waaijman gaat, tijdens deze masterclass, in op deze vragen en meer. Dit zal ze verder illustreren aan de hand van beeldmateriaal en casuïstiek.
61 min
E-learning

Vastlopen bij chronische depressie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: V&VN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze masterclass wordt stilgestaan bij chronische depressie en hoe dit behandeld kan worden met Cognitive Behavioral Analysis System for Psychotherapy (CBASP). De evidentie, theorie van CBASP, en verschillende diagnostische technieken worden verder besproken.
81 min
Masterclass/webinar

Seksuologie 3 - Psychopathologie en Seksualiteit

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR & NVRS. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Seksualiteit binnen de GGZ wordt vaak vergeten. Rik van Lunsen wil hier samen met Psyflix verandering in brengen. Wat is een ongezonde seksualiteit? Wat is een gezonde ontwikkeling binnen seksualiteit? Rik van Lunsen legt het je in dit webinar graag uit.
60 min
E-learning

Rechtbanktechniek revisited

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP, VGCt. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze e-learning krijg je een overzicht van de rechtbanktechniek. Er wordt ingegaan op de theoretische basis van deze techniek, het protocol, obstakels die je kan tegenkomen, en de indicaties en contra-indicaties. Dit wordt verder geïllustreerd met beelden van een sessie. Deze e-learning is geaccrediteerd door meerdere beroepsvereningingen.
66 min
E-learning

Online Schematherapie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Deze e-learning is gebaseerd op een webinar van dr. Odette Brand, drs. Remco van der Wijngaart en drs. Bram van der Boom. Tijdens deze e-learning leert u meer over het uitvoeren van schematherapie via online meetings en krijgt u veel theorie en praktijkvoorbeelden aangereikt om zelf de eerste ervaringen te kunnen opdoen.
74 min
Masterclass/webinar

Seksuologie 2 - Vrouwelijke seksualiteit

Deze e-learning is geaccrediteerd bij:FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR & NVRS. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Seksualiteit binnen de GGZ is vaak een vergeten punt. Rik van Lunsen wil hier samen met Psyflix verandering in brengen. Wat is vrouwelijke seksualiteit? En wat moet er precies veranderen (in de GGZ)?
64 min
Tapes

Sessie 9 van Hans - Imaginaire exposure & exposure in vivo

In deze negende sessie van de Trauma Tapes voert prof. dr. Agnes van Minnen exposure in vivo uit met Hans. In eerste instantie zoomt zij in op hoe het is om zijn object van vermijdingsgedrag niet bij zich te hebben en hoe dat voelt. Samen lopen Agnes en Hans door het kasteel om zijn angstgedachten dat er boobytraps achter deuren zitten onderuit te halen.
68 min
E-learning

ISTDP 4 - Nature and origins of self-destructive behavior

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In dit vierde webinar in de series vertelt Kees Cornelissen over de oorsprong van zelf-destructief gedrag, hoe het ontwikkelt, en de dynamiek nadat het ontwikkeld is. Ook laat hij middels een rollenspel zien hoe ISTDP kan worden toegepast bij een patiënt waarbij sprake is van zelfdestructief gedrag.
71 min
E-learning

Schematherapie en de gezonde volwassene

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze masterclass wordt stilgestaan bij het beeld van de gezonde volwassene en krijg je een overzicht van de ontwikkelingen van de gezonde volwassene binnen de schematherapie. Ook worden drie oefeningen gedemonstreerd: de oefening van de waarden, een imaginatieoefening, en de dankbrief oefening.
74 min
E-learning

De 7 meest gestelde supervisie vragen bij diagnostiek van persoonlijkheidsproblematiek

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Hilde de Saeger is een veteraan onder de supervisoren in persoonlijkheidsproblematiek en heeft veel ervaring bij De Viersprong. Tijdens het webinar geeft Hilde antwoord op de 7 meest gestelde supervisie vragen.
58 min
E-learning

Diagnostiek Snijtafelsessie 2 - het ontwikkelingsprofiel

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze snijtafelsessie ontleedt Theo Ingenhoven zijn eerder opgenomen ontwikkelingsprofiel volgens Abraham. Hij gaat hierbij in op de verschillende aspecten van het ontwikkelingsprofiel waar je als diagnosticus nadruk op moet leggen en om op te letten.
61 min
E-learning

De Therapeutische Relatie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-El, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Onderzoek toont aan dat de kwaliteit van de therapeutische relatie een sterkere voorspeller is van de effectiviteit van therapie dan het soort behandeling dat wordt toegepast. Dit maakt de therapeut-patiënt relatie een van de belangrijkste factoren in het succes van een behandeling. In dit webinar gaat Dr. Anton Hafkenscheid in op hoe je als therapeut om kunt gaan met barsten in de therapeutische relatie, en op meetinstrumenten waarmee ‘storende’ tegenoverdrachtsreacties van de therapeut gemonitord kunnen worden.
61 min
E-learning

Logotherapie - eLearning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Viktor Frankl kwam jaren geleden met "de derde Weense school" geïnspireerd door zijn tijd in de concentratiekampen. Hij keek niet naar wat mensen ziek maakt, maar naar wat ze gezond maakt. In zijn wereldberoemde 'de zin van het bestaan' (Man’s Search for Meaning) beschrijft Frankl zijn ervaringen in de concentratiekampen en beschrijft de beginselen van de existentiële therapievorm genaamd Logotherapie. Timo van Kempen brengt je graag wat meer achtergrond bij over Viktor Frankl en Logotherapie. Dit word vervolgd door een gesprek tussen Timo van Kempen en Michaela Pronk-Preuss over wat Logotherapie is en hoe je het toepast. Zowel in de GGZ als in de geestelijke verzorging
68 min
E-learning

EMDR 3 - Woede Wrok Wraak - e-learning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Het EMDR WWW-protocol, met drs. Herman Veerbeek, is bedoeld voor cliënten met traumagerelateerde gevoelens van woede, wrok, en/of wraak. Zulke gevoelens blijven vaak onbesproken tijdens therapie. Deze serie begint met een inleiding over het protocol en wordt gevolgd door een imaginatieoefening voor therapeuten m.b.t. de eigen boosheid.
69 min
Masterclass/webinar

Seksuologie 1 - Inleiding

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR & NVRS. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Dr. Peter Leusink geeft je in deze inleiding meer informatie over seksuologie. Hoe verhouden seks en de gezondheidszorg zich tegenover elkaar? En hoe werkt seks?
71 min
Tapes

EFT - Shaping Secure Connections 2

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: NVRG. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In de tweede video kijken dr. Marlene Best en dr. Sue Johnson naar een koppel, waarbij beide personen hun trauma uit het verleden nog niet hebben kunnen verwerken. Zo heeft Lisa bijvoorbeeld een verleden waar ze seksueel én emotioneel misbruikt werd. Hoe herstructureer je de band tussen beide personen? Kijk hoe dr. Marlene Best aan de slag gaat en EFT toepast tijdens deze sessie.
69 min
E-learning

Verslaving Masterclass 4 - Verslavingsbehandeling, hoe krijg je grip

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze vierde masterclass van de verslaving serie vertelt Loes Marquenie over CGT bij verslaving om grip te krijgen op verslavingsproblematiek. Ze gaat in op de verschillende varianten van CGT, en effectieve technieken die je kunt inzetten, zoals bijvoorbeeld registratie van gebruik en de functieanalyse. Verder gaat zij in op zelfcontrolemaatregelen en hoe met een terugval om te gaan. Dit alles wordt geïllustreerd middels meerdere rollenspelen.
69 min
E-learning

Schematherapie en de gezonde volwassene 3

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze derde webinar in de serie Schematherapie & De Gezonde Volwassene blikken drs. Jenny Broersen, drs. Anne-Marie en Karin Timmerman kort terug op de vorige twee webinars over de gezonde volwassene aan de hand van het twee continua model. Ook geven zij een preview van de resultaten van onderzoek naar de gezonde volwassene binnen schematherapie. Wederom sluiten zij af met drie oefeningen: de drieluik van het verleden, heden en de toekomst, een beeldende oefening gericht op de basisbehoefte 'coherentie', en een oefening gericht op een moeilijke toekomstige situatie.
61 min
E-learning

Moeizaam lopende EMDR behandelingen

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP, VGCt. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Wat doe je als een EMDR behandeling moeizaam verloopt? In deze e-learning staan we stil bij deze vraag en wordt dieper ingegaan op target selectie, de fase van het activeren van een herinnering, en de fase van desensitiseren. Deze e-learning is geaccrediteerd door meerdere beroepsverenigingen.
73 min
E-learning

Emotionally focused therapy (EFT) - E-learning V&V

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: V&VN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Deze e-learning is gebaseerd op een webinar van prof. dr. Sue Johnson en Karin Wagenaar. Tijdens deze e-learning leert u meer over het leiden van online sessies Emotionally Focused Therapy (EFT). U krijgt veel theorie en praktijkvoorbeelden aangereikt om zelf de eerste ervaringen te kunnen opdoen. Deze e-learning is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
53 min
E-learning

Cognitieve technieken bij jeugdigen

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP, VGCt, K&J/NVO via NIP-K&J. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze e-learning krijg je een overzicht van cognitieve technieken die je kunt gebruiken bij jeugdigen. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op twee essentiële technieken: cognitief herstructureren en zelfinstructie. Dit alles wordt geïllustreerd met beelden van een sessie. Deze e-learning is geaccrediteerd door meerdere beroepsverenigingen.
72 min
E-learning

Schematherapie en EMDR

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP, VSt. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze masterclass wordt op basis van wetenschappelijke literatuur een uitleg gegeven van hoe je schematherapie en EMDR kunt combineren. Tevens wordt toegelicht hoe je EMDR en imaginaire rescripting kan combineren om PTSS en persoonlijkheidsproblematiek te behandelen.
74 min
E-learning

Autisme 2 - Autisme & Gender

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Tatiana Brandsma en Anouk Balleur vertellen graag wat meer over het samen komen van gendervariatie en ASS. Wat kun je hiermee doen in de spreekkamer en wat kun je hiermee doen buiten de spreekkamer?
77 min
E-learning

CGT 2 - CGT bij depressie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze masterclass vertelt prof. dr. Claudi Bockting over CGT bij depressie: de manieren waarop depressie zich kan uiten bij patiënten, de prevalentie van depressie, de toepassing van zowel gedragstherapie en cognitieve therapie bij depressie, het invullen van een holistische theorie, en het belang van focussen op schemata van patiënten. Dit alles wordt geïllustreerd met twee rollenspelen.
75 min
E-learning

Autisme 3 - Diagnostiek van autisme - differentiaal diagnostiek en comorbiditeit

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In de derde aflevering van deze Masterclass Serie gaan Floor Oosterwijk en Richard Vuijk dieper in op de diagnostiek van autisme. Zo vertellen ze je wat meer over diagnostiek bij ASS maar ook over differentiaal diagnostiek en comorbiditeit, twee aspecten die vaak samen komen bij autisme. Floor en Richard bieden je graag een actueel theoretisch en praktijkgericht perspectief, zodat je zorgvuldig een overweging kunt maken of er sprake is van autisme of een andere diagnose.
78 min
E-learning

Online behandelen van autisme

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Autismediagnostiek en -behandeling wint aan belangstelling onder psychiaters en (klinisch) psychologen. In deze e-learning gaan ervaren clinici in op de diagnostiek en differentiaaldiagnostiek bij autisme en op enkele behandelvormen. Hierbij worden steeds de aanpassingen voor online toepassingen besproken. Deze e-learning is geaccediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
64 min
E-learning

VR treatment of pain disorders and distress

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In dit (Engelstalige) webinar vertellen prof. dr. Wim Veling en Louis Zantema over het behandelen van pijnstoornissen en stress door middel van virtual reality toepassingen. Zij onderbouwen deze behandelingen met onderzoek en laten specifieke toepassingen zien die gebruikt kunnen worden.
69 min
E-learning

Schematherapie en de gezonde volwassene - 2

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. De tweede webinar van Jenny Broersen en Anne-Marie Claassen over schematherapie en de gezonde volwassene.
74 min
E-learning

Jongeren met gedragsproblemen

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Hoe behandel je jongeren met gedragsproblemen, hoe begrijp je waar het vandaan komt en hoe blijf je in verbinding. Erik Jongman is expert op dit gebied, ook in de forenscische setting. In dit webinar laat hij aan de hand van een rollenspel zien hoe je de verbinding behoudt en progressie boekt, ondanks zware gedragsproblemen.
73 min
E-learning

Enhancing CBT by working with couples

Deze e-learning is geaccrediteerd bij:FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR . Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Prof. dr. Donald Baucom doet al jaren onderzoek naar relaties en relatietherapie. Vanuit zijn rijke kennis en ervaring legt hij uit hoe je een CGT behandeling voor bijvoorbeeld angst of depressie, effectiever kunt maken door een partner te betrekken. Daar hoef je geen relatietherapeut voor te zijn. Wat je wel nodig hebt geeft hij je in deze video. Het webinar sluit af met een rollenspel waarin hij illustreert hoe je een partner kunt betrekken bij de behandeling.
71 min
E-learning

Online rouwtherapie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Rouw is van alle tijden, maar heeft in coronatijd een extra moeilijkheid met zich mee gebracht: het is in een aantal gevallen niet mogelijk om afscheid te nemen van de stervende geliefde, waardoor rouw complex kan worden. Hoe kunnen psychotherapeuten daar online op inspelen? In dit webinar gaan prof. dr. Geert Smid en prof. dr. Paul Boelen in op het onderscheid tussen normale en complexe rouw, diagnostische kenmerken en vooral behandelaspecten. Uitgebreid aan bod komen verwerking van het overlijden van een geliefd persoon, rituelen om de rouw af te sluiten en de blik op de toekomst.
69 min
E-learning

Schematherapy in the forensic setting (David Bernstein & Limor Navot)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP, VSt. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In dit webinar laten David Bernstein en Limor Navot zien hoe je schematherapie geeft aan patiënten in een forensische setting. Hoe om te gaan met de modi als: 'zich rechten toeeigenen'. Ze behandelen vragen zoals 'hoe moet je empathisch confronteren'.
74 min
E-learning

Online suïcidepreventie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Deze e-learning is gebaseerd op een webinar verzorgd door prof. dr. Ad Kerkhof. Tijdens deze e-learning leert u meer over de interventie in suïcidale processen en krijgt u veel theorie aangereikt om zelf de eerste ervaringen te kunnen opdoen. Deze e-learning is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
61 min
E-learning

V&VN: Comet voor Negatief Zelfbeeld

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: V&VN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze e-learning gebasseerd op de masterclass van prof. dr. Kees Korrelboom wordt ingegaan op Competitive Memory Training (COMET), een CGT interventie waarmee het zelfbeeld van patiënten effectief kan worden versterkt. Er wordt een overzicht gegeven van de valkuilen bij het toepassen van deze interventie en je leert meerdere manieren om hier mee om te gaan. Deze e-learning is geaccediteerd door meerdere beroepsverenigingen.
70 min
E-learning

Suïcidaal en zelfbeschadigend gedrag bij jongeren

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Hoe ga je om met suïcidaal en zelfbeschadigend gedrag bij jongeren en hoe zorg je dat het afneemt? In dit webinar leerdit gedrag te voorkomen waar mogelijk. Tevens leer je de laatste wetenschappelijke kennis op dit gebied; wat de oorzaken zijn, hoe je het bespreekbaar maakt en hoe je het behandeld.
73 min
E-learning

Emotionally Focused Therapy (EFT)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Deze e-learning is gebaseerd op een webinar van prof. dr. Sue Johnson en Karin Wagenaar. Tijdens deze e-learning leert u meer over het leiden van online sessies Emotionally Focused Therapy (EFT). U krijgt veel theorie en praktijkvoorbeelden aangereikt om zelf de eerste ervaringen te kunnen opdoen. Deze e-learning is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
77 min
E-learning

De meest gemaakte fouten tijdens imaginaire exposure

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Agnes van Minnen neemt je in dit webinar mee langs de mythes rondom traumabehandeling en dissociatie. Ze loopt langs de meestgemaakte fouten tijdens exposure en exposure in vivo.
151 min
E-learning

Doelgestuurd Behandelen - e-learning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze e-learning vertelt prof. dr. je over de basisprincipes en evidentie van Doelgestuurd Behandelen, gevolgd door een serie van rollenspellen waarin de methode in wordt gedemonstreerd door prof. dr. Kees Korrelboom.
73 min
E-learning

Mentaliserende benadering van chronische suïcidaliteit

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL en V&VN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Het behandelen van suïcidale patiënten is voor veel hulpverleners een lastig onderwerp. In deze e-learning wordt ingegaan op hoe suïcidale patiënten behandeld kunnen worden met mentalization-based treatment. Er wordt besproken hoe je hiermee kan omgaan en waarom het mentaliserend vermogen hierbij zo belangrijk is. Deze e-learning is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
70 min
E-learning

CGT 3 - CGT voor dwang

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Met Drs. Jetske Emmelkamp & Dr. Willemijn Scholten
45 min
E-learning

Snijtafelsessie NET / Trauma Tapes

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze snijtafelsessie blikt Ruud Jongedijk terug op drie NET sessies die hij zowel met Hans als Victoria had in de week van de Trauma Tapes. Ruud gaat in op de verschillende elementen van NET therapie, zoals de levenslijn, het doorwerken van stenen en bloemen en het voorlezen van het traumatische verhaal aan de patiënt. De levenslijn, het doorwerken van bloemen, het voorlezen van het traumatische verhaal en de uiteindelijke verslaglegging in een levensboekje zijn unieke elementen van NET.
93 min
E-learning

De juiste functie-analyse en betekenisanalyse als basis voor CGT-interventies

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. De CGT-protocollen die in de afgelopen decennia zijn opgesteld, zijn soms teleurstellend effectief (bij bepaalde aandoeningen 50% effectief). Hoe krijgen we deze CGT-behandelingen effectiever en meer op maat? Volgens Erik zit de sleutel in het verhogen van de effectiviteit hem in precieze en juiste functie- en betekenisanalyses opstellen met patiënten met daaruit logisch voortvloeiende interventies. Let wel: CGT-voorkennis is vereist! Dus als je nog nooit CGT hebt gedaan, duik in de boeken van Erik. Aanbevolen te lezen literatuur bij de masterclass: • Erik ten Broeke, Kees Korrelboom, Marc Verbraak, Steven Meijer (red.) (2021). Praktijkboek geïntegreerde cognitieve gedragstherapie: Protocollaire behandelingen op maat. Hoofdstuk 1. • Erik ten Broeke, Colin van der Heiden, Steven Meijer, Kees Korrelboom & Annemieke Driessen (2022), Basisvaardigheden Cognitieve gedragstherapie. Hoofdstuk 2.
70 min
E-learning

EMDR 2 - Traumasensitieve casusconceptualisatie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NVP, VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In de tweede aflevering van de EMDR serie legt Patricia Waaijman iets meer uit over het werken met een traumasensitieve casusconceptualisatie. Wat is een casusconceptualisatie en wat betekent traumasensitief? Wat is het verschil tussen trauma, PTSS én complexe PTSS en waarom is dit zo belangrijk om te weten? Hoe pas je EMDR toe? Patricia Waaijman gaat, tijdens deze masterclass, in op deze vragen en meer. Dit zal ze verder illustreren aan de hand van beeldmateriaal en casuïstiek.
90 min
E-learning

IBCT Relatietherapie - e-learning

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NVP, VSR. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy) is een vorm van relatietherapie die zich richt op het verbeteren van de emotionele verbinding tussen partners. Het combineert elementen van gedragstherapie en emotiegerichte therapie en legt de nadruk op acceptatie, empathie en compassie om de relatie te versterken. IBCT richt zich ook op het verminderen van destructieve interactiepatronen en het vergroten van positieve communicatie. In deze e-learning vertellen Aerjen Tamminga en Pieternel Dijkstra meer over deze therapievorm, geïllustreerd aan de hand van rollenspellen.
76 min
Masterclass/webinar

DGT voor Dissociatieve Identiteitsstoornis (DIS)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Dissociatieve Identiteitsstoornis (DIS) is een complexe stoornis, waar nog steeds veel onduidelijkheid en discussie over is. Duidelijk is dat dit een bijzonder belemmerende stoornis is voor de mensen die eraan lijden en hun naasten, en dat er een relatie bestaat tussen vroegkinderlijk trauma en DIS. De serie bestaat uit drie afleveringen met drie sprekers die ingaan op drie verschillende behandelmethodes voor DIS. In deze aflevering neemt dr. Anne Krause-Utz het woord en legt ze je meer uit over de behandeling van DIS met DGT.
69 min
E-learning

Group schematherapy 2 à la Farrell & Shaw (Sigrid Geertzema)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In dit webinar leer je hoe je schematherapie volgens de Farrell en Shaw methode kan toepassen in een groep. Sigrid Geertzema vertelt over het onderzoek dat gedaan is naar deze methode en wat de methode precies inhoud. In het 2e deel van het webinar laat ze in rollenspelen zien hoe je IMRS en de stoelentechniek kan toepassen in deze vorm van groepstherapie.
64 min
E-learning

Snijtafelsessie/AFT

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP & VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Tijdens deze snijtafelsessie geeft Quin van Dam je meer inzicht in zijn keuzes als therapeut, geïllustreerd aan de hand van fragmenten van belangrijke kantelmomenten in de therapiesessies met Richard.
116 min
E-learning

MMPI-2 - deel 1 & 2

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP, NVP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze sessie gaat het over de psychologische diagnostiek met behulp van MMPI. Je krijgt veel theorie en praktijkvoorbeelden aangereikt om zelf de eerste ervaringen te kunnen opdoen. Deze masterclass is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
60 min
E-learning

Exposure binnen en buiten de behandelkamer

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP, VGCt. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze e-learning staat Lotte Hendriks kort stil bij het inhibitorisch-leermodel om vervolgens verdieping te geven in het gebruik van de therapeutische strategieën die voortvloeien uit dit model. Dit wordt geconcretiseerd door middel van beelden van een voorbeeldsessie met een PTSS patiënt. Deze e-learning is geaccrediteerd door meerdere beroepsverenigingen.
76 min
E-learning

State of the art ST: evidence and implementation

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Arnoud Arntz laat 20 jaar evidence voor schematherapie zien en vertelt hoe schematherapie bij bepaalde persoonlijkheidsstoornissen effectiever is dan bij andere. Hij laat zien wat op basis van onderzoek het werkende mechanisme is van schematherapie. In de tweede helft van het webinar bespreekt Marjon Nadort fouten in de implementatie van schematherapie, zoals het weglaten van schema's en schema groepstherapie uitvoeren zonder opleiding. We illustreren deze valkuilen middels rollenspelen.
48 min
E-learning

Snijtafelsessie EMDR / Trauma Tapes

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, NVvP. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Met deze e-learning zijn 2 accreditatie punten te verdienen. Prof. dr. Ad de Jongh blikt in deze snijtafelsessie terug op zijn sessies met Hans en Victoria. Ad laat zien wat hij precies doet en licht hierbij zijn keuzes tijdens de sessies toe. Ook vertelt Ad de Jongh over de overeenkomsten en verschillen tussen EMDR en EMDR 2.0, en over het belang van de werkgeheugentheorie bij het laatste.
73 min
E-learning

Mentaliserende benadering van chronische suïcidaliteit

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: V&VN. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Het behandelen van suïcidale patiënten is voor veel hulpverleners een lastig onderwerp. In deze e-learning wordt ingegaan op hoe suïcidale patiënten behandeld kunnen worden met mentalization-based treatment. Er wordt besproken hoe je hiermee kan omgaan en waarom het mentaliserend vermogen hierbij zo belangrijk is. Deze e-learning is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen.
81 min
E-learning

Slaap en PTSS (CS2) - VSR

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: VSR. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze e-learning legt Annette van Schagen uit welke verschillende slaapaandoeningen er bestaan. Ze onderstreept het belang van diagnostiek en legt hoog over uit welke behandelingen je voor een aantal van deze slaapaandoeningen kunt toepassen.
71 min
E-learning

Psychodynamic Psychotherapy (DIT)

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. In deze video bespreekt psychiater prof. dr. Patrick Luyten Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT), een vorm van kortdurende psychotherapie die gericht is op het verbeteren van interpersoonlijke relaties en het verminderen van psychologische symptomen. DIT is gebaseerd op psychodynamische principes en richt zich op het begrijpen van de patronen in interpersoonlijke relaties die bijdragen aan de symptomen van de patiënt. De therapie richt zich op het verbeteren van de manier waarop de patiënt zich verhoudt tot anderen, zowel binnen als buiten de therapieruimte.
83 min
E-learning

ADHD bij volwassenen

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVP, VSR, LV-POH. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. Bekijk [hier](https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EG9esqAfN8fL7PrMzdGdloYBCLS8HRU1/edit#gid=1461455250) een volledig overzicht van welke accreditaties bij welke e-learnings te verdienen zijn. Deze e-learning is gebaseerd op een webinar van prof. dr. Sandra Kooij. Tijdens deze e-learning leert u meer over ADHD bij volwassenen. Er wordt ingegaan op diagnostiek van ADHD, comorbiditeit van ADHD, gevolgen van ADHD in het leven van de volwassene, diverse behandelmethodes en het onderzoek van prof. dr. Sandra Kooij naar het verband tussen ADHD en slaapproblematiek. Deze e-learning is geaccredineerd door verschillende beroepsverenigingen.
61 min
E-learning

Vastlopen bij chronische depressie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij: FGzPt, NIP-EL, NVvP, VGCt. Begin de e-learning door op de gele knop "e-learning starten" te klikken. In deze masterclass wordt stilgestaan bij chronische depressie en hoe dit behandeld kan worden met Cognitive Behavioral Analysis System for Psychotherapy (CBASP). De evidentie, theorie van CBASP, en verschillende diagnostische technieken worden verder besproken.
63 min
E-learning