Nieuw op Psyflix
20 min
Masterclass/webinar
Stemmen horen bij BPD 1 - Meerstoelentechniek
Beschrijving: In dit rollenspel helpt Janneke Ferwarde een patiënt (Irma) die gediagosticeerd is met borderline persoonlijkheidsstoornis. Ze heeft veel last van een negatief zelfbeeld, wat wordt versterkt door beledigende stemmen die zij hoort. In dit rollenspel wordt de beledigende stem van Irma op een extra stoel gezet. Daarmee wordt de impact van de stem op Irma duidelijk en oefent ze met de stem wegsturen. Met behulp van imaginaire technieken lukt het haar ook om de stem minder angstaanjagend te maken. Op deze manier wordt schemagerichte therapie toegepast bij psychotische klachten.
15 min
Masterclass/webinar
Stemmen horen bij BPD 2 - Imaginatie theater
In dit rollenspel helpt Janneke Ferwerda een patiënt met de techniek imaginatie theater om tot de stemmen te creëren. Met behulp van een imaginatie, waarbij Irma naar haar stemmen kijkt van een afstand, ervaart ze dat ze in staat is haar stemmen te observeren zonder er van in paniek te raken.
22 min
Studiosessie
PMT voor Psychotrauma 1 - Introductie
Met Saskia Bieleveldt & Bart van Arensbergen
14 min
Rollenspel
PMT voor Psychotrauma 2 - Verkennen van lichaamssensaties
Met Bart van Arensbergen & Saskia Bieleveldt
17 min
Rollenspel
PMT voor Psychotrauma 3 - Leren Reguleren
Bart van Arensbergen & Saskia Bieleveldt
20 min
Rollenspel
PMT voor Psychotrauma 4 - Patronen doorbreken
Met Bart van Arensbergen & Saskia Bieleveldt
11 min
Rollenspel
PMT voor Psychotrauma 5 - Oefenen met waarnemen
Met Saskia Bieleveldt & Bart van Arensbergen
16 min
Rollenspel
PMT voor Psychotrauma 6 - Oefenen met jezelf aanraken
Met Saskia Bieleveldt & Bart van Arensbergen
Categorieën
Populair op Psyflix
48 min
E-learning
Snijtafelsessie EMDR / Trauma Tapes
Prof. dr. Ad de Jongh blikt in deze snijtafelsessie terug op zijn sessies met Hans en Victoria. Ad laat zien wat hij precies doet en licht hierbij zijn keuzes tijdens de sessies toe. Ook vertelt Ad de Jongh over de overeenkomsten en verschillen tussen EMDR en EMDR 2.0, en over het belang van de werkgeheugentheorie bij het laatste.
59 min
Masterclass/webinar
Schematherapie
Wat zijn de basisprincipes van schematherapie? Hoe leer je een cliënt omgaan met disfunctionele copingstrategieën? Hoe pas je de meerstoelentechniek toe? Aan de hand van een presentatie, beelden van een therapiesessie en een Q&A met leden geeft klinisch psycholoog Rosi Reubsaet antwoord op deze vragen.
72 min
Masterclass/webinar
ACT introductie (Paul Korsten)
In dit webinar bespreekt Paul Korsten de filosofische grondslagen van ACT. Ook laat hij in een rollenspel zien hoe je de techniek creatieve hopeloosheid toepast bij een patiënt.
74 min
Masterclass/webinar
Imagery Rescripting voor PTSS - met Loes Marquenie
In dit webinar legt Loes Marquenie het protocol voor imagery rescripting voor PTSS uit. Ze laat de evidence zien voor deze methode en dat het onderdeel is van de richtlijn voor PTSS behandeling. Ze illustreert het protocol met rollenspelen opgenomen in de studio.
71 min
Masterclass/webinar
Schematherapie en de gezonde volwassene
In deze masterclass wordt stilgestaan bij het beeld van de gezonde volwassene en krijg je een overzicht van de ontwikkelingen van de gezonde volwassene binnen de schematherapie. Ook worden drie oefeningen gedemonstreerd: de oefening van de waarden, een imaginatieoefening, en de dankbrief oefening.
31 min
Rollenspel
Imagery Rescripting door de Therapeut
In dit rollenspel kun je zien hoe je imagery rescripting, een veelgebruikte techniek in de schematherapie, kunt toepassen waarbij de therapeut de rescripting doet voor de cliënt. Alle drie fasen van rescripting worden hierbij doorlopen.
41 min
Masterclass/webinar
Snijtafelsessie IE / Trauma Tapes
In deze snijtafelsessie legt Agnes van Minnen de rationale van imaginaire exposure en exposure in vivo uit. Zij illustreert het protocol aan de hand van de twee sessies die ze met Hans en Victoria heeft gehad. Zij laat zien dat ze in het begin en aan het einde van de sessie oog heeft voor de gevoelens die het oproept bij de patiënten. Tijdens de imaginaire exposure en exposure in vivo is zij voornamelijk een coach op gedrag om de angstgedachte onderuit te halen.
64 min
Masterclass/webinar
Sessie 1 van Victoria - BEPP psychoeducatie
In deze eerste sessie van de Trauma Tapes week maakt prof. dr. Berthold Gersons kennis met Victoria en haar partner. Hij legt hun uit wat PTSS is en hoe dit haar blik op haarzelf, anderen en de wereld heeft veranderd.
Doelgroep & Behandelsetting
66 min
Masterclass/webinar
Online care for patients with intellectual disability
In dit (Engelstalige) webinar vertellen prof. dr. Geert van Hove, Kamiel Zijderveld en Rianne Dekker over het online behandelen van patiënten met een verstandelijke beperking. Ze lichten toen hoe je als therapeut deze doelgroep online zorg kan bieden en waar je hierbij op moet letten.
65 min
Masterclass/webinar
Online elderly care
In dit (Engelstalige) webinar vertellen dr. Tanja Su, Esther van Elswijk en prof. dr. Anne Margriet Pot over je als therapeut online behandeling van ouderen het best kunt vormgeven Hierbij staan zij stil bij de evidence-base, de uitdagingen van het online behandelen van deze doelgroep die vaak minder bekend is met online werken. Ook vertellen zij over online diagnostiek en behandeling van deze doelgroep.
6 min
Rollenspel
Verslaving 5 - Ervaringsverhaal
In dit rollenspel interviewt Kim ten Katen patiënt Maaike (gespeeld door Renske Kastelein) over hoe het kon dat ze verslaafd is geraakt. Dit rollenspel is illustratief voor behandelaren om zicht te krijgen in wat er oorzakelijk kan zijn in de ontwikkeling van een verslaving.
62 min
Masterclass/webinar
Verslaving Masterclass 5 - Verslaving en comorbiditeit, kip én ei
In deze vijfde en laatste masterclass in de verslaving serie vertellen Loes Marquenie en Kim ten Katen over verslaving en comorbiditeit. Wat zijn de veelvoorkomende comorbide stoornissen, wat is het verband tussen verslaving en comorbide klachten, en hoe ga je hiermee om in de behandeling? Loes en Kim geven antwoord op deze vragen. Ook wordt dit geïllustreerd middels een rollenspel.
15 min
Masterclass/webinar
Trauma en Psychose documentaire
Documentaire over trauma en psychose gemaakt door Bas Labruyère.
59 min
Masterclass/webinar
ACT voor adolescenten 3 - psychologische flexibiliteit vergroten
Met Denise Matthijssen & Jacquelijne Schraven
Stoornissen
83 min
Masterclass/webinar
ADHD bij volwassenen
Deze e-learning is gebaseerd op een webinar van prof. dr. Sandra Kooij. Tijdens deze e-learning leert u meer over ADHD bij volwassenen. Er wordt ingegaan op diagnostiek van ADHD, comorbiditeit van ADHD, gevolgen van ADHD in het leven van de volwassene, diverse behandelmethodes en het onderzoek van prof. dr. Sandra Kooij naar het verband tussen ADHD en slaapproblematiek. Deze e-learning is geaccredineerd door verschillende beroepsverenigingen.
72 min
Masterclass/webinar
Psychotische ervaringen, zo gek nog niet
In deze masterclass wordt ingegaan op de prevalentie van psychotische klachten, hoe deze ontstaan, hoe deze behandeld kunnen worden met CGT en welke richtlijnen hierbij gevolgd kunnen worden. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van een ervaringsdeskundige.
6 min
Masterclass/webinar
Virtual Reality voor Pijnstoornissen
In deze demonstratie neemt Louis Zantema je mee in een evidence based Virtual Reality applicatie tegen pijnstoornissen volgens hetzelfde principe als EMDR.
65 min
Masterclass/webinar
Samen werken aan herstel van intimiteit en seksualiteit na seksueel misbruik
In deze e-learning wordt ingegaan op hoe intimiteit en seksualiteit hersteld kan worden na seksueel misbruik. Er wordt toegelicht hoe je seksuele problemen op een praktische manier bespreekbaar maakt tijdens de therapie. Tevens wordt een interventie gedemonstreerd met een rollenspel.
36 min
Masterclass/webinar
EFT 2 - De cirkel verhelderen
In deze sessie laat Karin Wagenaar zien hoe ze EFT inzet bij een stel met relatieproblemen. Ze verheldert de cirkel waar ze in zitten. Dit geeft inzicht en de mogelijkheid de circel te doorbreken.
51 min
Masterclass/webinar
Verslaving Masterclass 2 - Verslaving, onder of boven de tafel?
In deze tweede masterclass van de verslaving serie vertellen Tom Bart en Lenette van Luijk over drugsgebruik in Nederland, het belang van vroeg signaleren van verslavingsproblematiek, en verschillende typen gebruik die bestaan. Verder lichten zij toe hoe verslaving gediagnosticeerd kan worden met de DSM-5, de risicogroepen om extra bij op te letten, en hoe je kan bepalen of je een patiënt het best zelf kunt behandelen, of dat het beter zou zijn om de patiënt door te verwijzen naar een specialistische instelling. Ten slotte vertellen zij over het aanbod aan verslavingszorg dat er bestaat in Nederland.
58 min
Masterclass/webinar
Hoe werkt het Centrum Seksueel Geweld?
In dit benefiet webinar geeft Iva Bicanic met haar team van het Centrum Seksueel Geweld uitleg over het Centrum. Ze beschrijven stap voor stap wat een cliënt kan verwachten wanneer ze verwezen worden, en wat je als verwijzer kunt verwachten na een verwijzing.
83 min
Studiosessie
Betrekken partner bij angststoornissen - Introductie & rollenspellen
Met dr. Pieternel Dijkstra, drs. Aerjen Tamminga & Bram van der Boom
Trauma
77 min
Masterclass/webinar
De meest gemaakte fouten tijdens imaginaire exposure
Agnes van Minnen neemt je in dit webinar mee langs de mythes rondom traumabehandeling en dissociatie. Ze loopt langs de meestgemaakte fouten tijdens exposure en exposure in vivo.
2 min
Masterclass/webinar
Imaginaire exposure
In deze korte demonstratie krijg je een voorbeeld te zien van imaginaire exposure bij een cliënt die een helikoptercrash heeft meegemaakt. Middels suggesties en geluidsopnamen wordt de cliënt blootgesteld aan stimuli die een angstige herinnering activeren.
85 min
Masterclass/webinar
Sessie 8 van Hans - Imaginaire exposure
In deze achtste sessie van de Trauma Tapes legt prof. dr. Agnes van Minnen de rationale van imaginaire exposure en exposure in vivo uit aan Hans. Zij voert in deze sessie imaginaire exposure uit over een deur die hij opende met een potentiële boobytrap. Agnes en Hans gaan drie keer over deze hotspot heen. Hij neemt de oefening op op zijn telefoon en spreekt af dat hij deze 's avonds gaat naluisteren. Samen kijken Agnes en Hans welke objecten hij bij zich heeft die dienen als vermijdingsgedrag. Agnes vraagt hem deze zaken in zijn hotelkamer te laten voor de volgende sessie.
49 min
E-learning
Snijtafelsessie BEPP/ Trauma Tapes
In deze snijtafelsessie blikt prof. dr. Berthold Gersons terug op zijn BEPP sessies met Hans en Victoria. Hij plaatst de trauma's van beiden in een breder levensverhaal en geeft zo betekenis aan de trauma's binnen de levensloop van de patiënten. Hij zoomt in op de eerste traumatische ervaring van beide patiënten die een knik vormt in de levenslijn en gepaard gaat met verdriet.
69 min
Masterclass/webinar
Technische innovaties in de behandeling van PTSS - Menno Kamphuis, Tjeu Teunissen, Tim Wind
In dit webinar worden technische innovaties zoals 3MDR, virtual reality voor EMDR en exposure en digitale EMDR besproken, inclusief de huidige evidence voor deze behandelingen. Aan de hand van een interview met een patiënt wordt het belang van eigen regie met dergelijke eHealth technieken geïllustreerd.
7 min
Rollenspel
EMDR via beeldbellen met online tools
In dit rollenspel laat dr. Suzy Matthijssen zien hoe je youtube filmpjes en virtual reality kunt gebruiken binnen online EMDR.
41 min
Masterclass/webinar
Snijtafelsessie IE / Trauma Tapes
In deze snijtafelsessie legt Agnes van Minnen de rationale van imaginaire exposure en exposure in vivo uit. Zij illustreert het protocol aan de hand van de twee sessies die ze met Hans en Victoria heeft gehad. Zij laat zien dat ze in het begin en aan het einde van de sessie oog heeft voor de gevoelens die het oproept bij de patiënten. Tijdens de imaginaire exposure en exposure in vivo is zij voornamelijk een coach op gedrag om de angstgedachte onderuit te halen.
45 min
E-learning
Snijtafelsessie NET / Trauma Tapes
In deze snijtafelsessie blikt Ruud Jongedijk terug op drie NET sessies die hij zowel met Hans als Victoria had in de week van de Trauma Tapes. Ruud gaat in op de verschillende elementen van NET therapie, zoals de levenslijn, het doorwerken van stenen en bloemen en het voorlezen van het traumatische verhaal aan de patiënt. De levenslijn, het doorwerken van bloemen, het voorlezen van het traumatische verhaal en de uiteindelijke verslaglegging in een levensboekje zijn unieke elementen van NET.
Diagnostiek
70 min
Masterclass/webinar
Diagnostiek 4 - integratie en diagnostisch stappenplan
Han Berghuis en Theo Ingenhoven sluiten gezamenlijk de eerste vier afleveringen van de serie diagnostiek af. In deze sessie vindt integratie plaats van de verschillende instrumenten, gekoppeld aan een diagnostisch stappenplan voor gebruik bij de diagnostiek van persoonlijkheidsstoornissen. Hierbij wordt informatie uit voorgaande webinars geïntegreerd tot een model. Ook in deze aflevering zie je rollenspelen en praktische uitvoering van diagnostiek.
70 min
Rollenspel
SCID-5-P Interview
In dit rollenspel van 70 minuten wordt uitgebreid gedemonstreerd hoe je de SCID-5-P (gestructureerd klinisch interview voor de DSM-5 persoonlijkheidsstoornissen) kan afnemen. Ook krijg je goed te zien hoe je kunt doorvragen bij belangrijke punten.
76 min
Masterclass/webinar
Diagnostiek 1 - Introductie persoonlijkheidsdiagnostiek
Deze serie over diagnostiek begint met een introductie over persoonlijkheidsdiagnostiek gegeven door Theo Ingenhoven en Han Berghuis. In deze sessie introduceren ze het alternatief model van de DSM-5 in het classificeren van persoonlijkheidsstoornissen en geven ze daarnaast een heldere uitleg over hoe diagnostiek naar persoonlijkheid in zijn werk gaat.
73 min
Masterclass/webinar
Diagnostiek 2 - Structureel interview en IPO
In deze tweede webinar van de serie diagnostiek laat Theo Ingenhoven aan de hand van rollenspelen en voorbeelden zien hoe het structureel interview van Kernberg gegeven en geinterpreteerd wordt. Ook wordt de IPO (inventory of personality organisation) geïntroduceerd en toegelicht.
70 min
Masterclass/webinar
Diagnostiek 3 - STIP-5.1 en PID-5
Han Berghuis introduceert in dit derde deel van de serie diagnostiek het STIP-5.1, het Semi-gestructureerd Interview voor
Persoonlijkheidsfunctioneren DSM-5, als ook de PID-5 (Nederlandstalige DSM-5 Persoonlijkheidsvragenlijst) en licht toe hoe je een combinatie van deze instrumenten kunt gebruiken in de diagnostiek van persoonlijkheidsstoornissen.
57 min
Masterclass/webinar
Diagnostiek Snijtafelsessie 1 - Het structurele interview
In deze snijtafelsessie ontleedt Theo Ingenhoven zijn eerder opgenomen Structurele interview volgens Kernberg. Hij gaat hierbij in op de verschillende aspecten van dit interview, waar je als diagnosticus de nadruk op moet leggen en wat je absoluut niet mag vergeten.
58 min
Masterclass/webinar
Diagnostiek Snijtafelsessie 2 - het ontwikkelingsprofiel
In deze snijtafelsessie ontleedt Theo Ingenhoven zijn eerder opgenomen ontwikkelingsprofiel volgens Abraham. Hij gaat hierbij in op de verschillende aspecten van het ontwikkelingsprofiel waar je als diagnosticus nadruk op moet leggen en om op te letten.
117 min
Rollenspel
Psychodynamische persoonlijkheidsdiagnostiek - het ontwikkelingsprofiel
Met dr. Theo Ingenhoven & Bram van der Boom
E-health & Innovatie
73 min
Masterclass/webinar
Virtual Reality
In deze masterclass wordt toegelicht hoe virtual reality toegepast kan worden in de geestelijke gezondheidszorg, welke simulaties er bestaan, en hoe virtual reality de geestelijke gezondheidszorg kan veranderen. Dit wordt geïllustreerd met voorbeelden van virtual reality interventies.
66 min
Masterclass/webinar
Online group psychotherapy
In dit webinar vertellen Bram van der Boom, Pepijn Steures en dr. Haim Weinberg over online psychodynamische groepstherapie. Ze bespreken de evidentie en de praktijk van online groepstherapie en geven daarbij duidelijke voorbeelden.
65 min
Masterclass/webinar
Online Verslavingszorg
In deze masterclass wordt uitgebreid aandacht besteedt aan de online behandeling van verslaving bij jongeren en volwassenen. Er wordt ingegaan op de literatuur omtrent online verslavingszorg en op hoe deze behandeling kan worden vormgegeven. Vijf experts in de verslavingszorg delen hun kennis, ervaring en inzichten op dit gebied.
67 min
Masterclass/webinar
Online Vaktherapie
In deze masterclass wordt ingegaan op hoe de verschillende vormen van vaktherapie online kunnen worden vormgegeven. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van de kennis en ervaring van vier experts in de vaktherapie. Ook geven zij hun perspectieven over de mogelijkheden die er online zijn voor vaktherapeuten.
65 min
Masterclass/webinar
Online elderly care
In dit (Engelstalige) webinar vertellen dr. Tanja Su, Esther van Elswijk en prof. dr. Anne Margriet Pot over je als therapeut online behandeling van ouderen het best kunt vormgeven Hierbij staan zij stil bij de evidence-base, de uitdagingen van het online behandelen van deze doelgroep die vaak minder bekend is met online werken. Ook vertellen zij over online diagnostiek en behandeling van deze doelgroep.
2 min
Masterclass/webinar
Virtual Reality voor Ontspanning
In deze (Engelstalige) demonstratie laat prof. dr. Wim Veling je natuuromgevingen zien binnen Virtual Reality die gebruikt kunnen worden ter ontspanning van patiënten.
32 min
Masterclass/webinar
Online Group Therapy demo session 1
In deze (Engelstalige) demonstratie laten Haim Weinberg en Bram van der Boom zien hoe je online psychodynamische groepstherapie kunt geven. Je kunt hierbij zien hoe de groepsdynamiek verloopt en hoe je als therapeut op net een andere manier kunt interveniëren; met meer gebruik van imaginatie, en het benoemen van het gezicht en de expressies van de patiënt.
2 min
Masterclass/webinar
Online Imaginaire Exposure
In deze video wordt gedemonstreerd hoe je imaginaire exposure online kunt toepassen bij een cliënt die een verkeersongeluk heeft meegemaakt. Je krijgt meerdere mogelijkheden aangereikt om exposure toe te passen via videobellen.
Persoonlijkheidsstoornissen
70 min
E-learning
Schematherapy and limited reparenting in daily life (Marjon Nadort)
In dit webinar stipt Marjon Nadort aan waar schematherapie doorgaat in het dagelijks leven van de patiënt en hoe je als therapeut al dan niet grenzen bewaakt. Ze bespreekt daarin keuzes uit eigen werk, bijvoorbeeld het meegaan naar een begrafenis.
69 min
Masterclass/webinar
Group schematherapy 2 à la Farrell & Shaw (Sigrid Geertzema)
In dit webinar leer je hoe je schematherapie volgens de Farrell en Shaw methode kan toepassen in een groep. Sigrid Geertzema vertelt over het onderzoek dat gedaan is naar deze methode en wat de methode precies inhoud. In het 2e deel van het webinar laat ze in rollenspelen zien hoe je IMRS en de stoelentechniek kan toepassen in deze vorm van groepstherapie.
6 min
Masterclass/webinar
MBT 3 - Pretend modus / hypermentaliseren
Met Dawn Bales & Saskia Knapen
10 min
Rollenspel
Psychodynamic Psychotherapy (DIT) - Therapeutic Letter
In dit (Engelstalige) rollenspel zie je hoe je psychodynamische psychotherapie met een cliënt kunt afsluiten middels een therapeutische brief die je als therapeut schrijft voor je cliënt. Ook krijg je een overzicht van belangrijke punten in deze brief.
Therapievormen
67 min
Masterclass/webinar
Online Vaktherapie
In deze masterclass wordt ingegaan op hoe de verschillende vormen van vaktherapie online kunnen worden vormgegeven. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van de kennis en ervaring van vier experts in de vaktherapie. Ook geven zij hun perspectieven over de mogelijkheden die er online zijn voor vaktherapeuten.
44 min
Masterclass/webinar
BEPP session 4: Domain of meaning
In deze sessie laat prof.dr. Berthold Gersons in een rollenspel zien hoe betekenisgeving een belangrijke rol heeft binnen BEPP en hoe dit bespreekbaar te maken met een cliënt.
64 min
Masterclass/webinar
Sessie 1 van Victoria - BEPP psychoeducatie
In deze eerste sessie van de Trauma Tapes week maakt prof. dr. Berthold Gersons kennis met Victoria en haar partner. Hij legt hun uit wat PTSS is en hoe dit haar blik op haarzelf, anderen en de wereld heeft veranderd.
12 min
Masterclass/webinar
EFT 5 - Analyse van de rollenspellen
In deze sessie kijkt Karin terug op de rollenspelen waarin ze EFT geeft aan een stel met relatieproblemen. Ze bespreekt wat er goed en minder goed ging en wat we er van kunnen leren.
10 min
Rollenspel
Drieluik: gezonde volwassene reis (demonstratie)
In deze demonstratie laat Karin Timmerman een oefening zien gericht op de gezonde volwassene. Zo biedt je een patiënt een soort beeldende empathische confrontatie met hem- of haarzelf. Deze oefening kun je als kijker zelf meevolgen en het effect ervan ervaren.
72 min
E-learning
Schematherapie en EMDR
In deze masterclass wordt op basis van wetenschappelijke literatuur een uitleg gegeven van hoe je schematherapie en EMDR kunt combineren. Tevens wordt toegelicht hoe je EMDR en imaginaire rescripting kan combineren om PTSS en persoonlijkheidsproblematiek te behandelen.
15 min
Masterclass/webinar
Stemmen horen bij BPD 2 - Imaginatie theater
In dit rollenspel helpt Janneke Ferwerda een patiënt met de techniek imaginatie theater om tot de stemmen te creëren. Met behulp van een imaginatie, waarbij Irma naar haar stemmen kijkt van een afstand, ervaart ze dat ze in staat is haar stemmen te observeren zonder er van in paniek te raken.
Rollenspelen
5 min
Masterclass/webinar
Online EMDR - Werkgeheugenbelasting
In dit rollenspel laat dr. Suzy Matthijssen zien hoe je online EMDR toepast, en hierbij het werkgeheugen van de patiënt op de een adequate manier kunt belasten.
22 min
Masterclass/webinar
Partnerrelatiegesprek Trauma & Seksuologie
In dit rollenspel demonstreert psychotherapeute en seksuologe Jannetta Bos een partnerrelatiegesprek. Onderwerpen als intimiteit, seksualiteit en trauma komen aan bod, en je ziet hoe je een lichaamstekening oefening kunt begeleiden.
39 min
Masterclass/webinar
Dramatherapie 2 - De-escalatie fase
In dit rollenspel wordt dramatherapie gegeven aan een koppel. Er is veel spanning rondom een kinderwens. Voordat de therapie verder kan gaan moet er gede-escaleerd worden. Carmen laat in dit rollenspel zien hoe je de-escaleert.
30 min
Masterclass/webinar
Dramatherapie 3 - Verandering fase: Levend museum
In dit rollenspel wordt dramatherapie gegeven aan een koppel. Er is veel spanning rondom een kinderwens. De therapeut helpt het koppel om grenzen te stellen en deze te respecteren. Daarvoor wordt een situatie uitgespeld waarbij er grenzen moeten worden gesteld in een museum.
6 min
Masterclass/webinar
MBT 3 - Pretend modus / hypermentaliseren
Met Dawn Bales & Saskia Knapen
20 min
Rollenspel
PMT voor Psychotrauma 4 - Patronen doorbreken
Met Bart van Arensbergen & Saskia Bieleveldt
14 min
Rollenspel
PMT voor Psychotrauma 2 - Verkennen van lichaamssensaties
Met Bart van Arensbergen & Saskia Bieleveldt
Systeemtherapie
73 min
Masterclass/webinar
EFT 4 - Verdieping en uitwerken van de tango - vrouw
In deze sessie laat Karin zien hoe ze in een EFT sessie helpt door de Tango uit te werken. Dit doet ze in deze sessie met de vrouw.
12 min
Masterclass/webinar
EFT 5 - Analyse van de rollenspellen
In deze sessie kijkt Karin terug op de rollenspelen waarin ze EFT geeft aan een stel met relatieproblemen. Ze bespreekt wat er goed en minder goed ging en wat we er van kunnen leren.
74 min
E-learning
Schematherapy and partner relationship therapy (Travis Atkinson)
Travis Atkinson bespreekt in dit webinar hoe je schematherapie uitvoert in een partnerrelatievorm. Hoe dit grotendeels overlapt met EFT (Emotionally Focused Therapy) en hoe de modellen elkaar aanvullen. In een rollenspel geeft Travis een voorbeeld van hoe schematherapie toegepast kan worden in relatietherapie.
21 min
Masterclass/webinar
EFT 1 - Introductie, evidentie en rationale
In deze sessie geeft Karin Wagenaar een introductie van emotionally focused therapy(EFT). Ze beschrijft de rationale, de wetenschappelijke evidentie en hoe het toe te passen.
18 min
Rollenspel
Attachment Based Family Treatment - The attachment task (Task 4)
In this roleplay Dr. Suzanne Levy shows how to discuss the attachment problems underlying behavioral problems of the adolescent. The roleplay involves a conversation between father, son and mother with the therapist in the lead.
37 min
Rollenspel
IBCT - Demonstration of empathic joining
Met drs. Aerjen Tamminga, dr. Pieternel Dijkstra & Bram van der Boom
43 min
Studiosessie
Integrative behavioral couple therapy - Een introductie
Met drs. Aerjen Tamminga
60 min
Masterclass/webinar
EFT 3 - Verdieping en uitwerken van de tango - man
In deze sessie laat Karin Wagenaar zien hoe ze in een EFT sessie helpt door de Tango uit te werken. Dit doet ze in deze sessie eerst met de man, in de volgende sessie doet ze dit met de vrouw.